KIA Cee'd: Gloeilampen - Onderhoud - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Gloeilampen

WAARSCHUWING - Vervangen van gloeilampen

Trek, voordat u lampen gaat vervangen, de parkeerrem stevig aan, controleer of het contact in de stand LOCK staat (Smart Key: zet de motor af) en schakel de verlichting uit om te voorkomen dat de auto plotseling in beweging komt, dat u zich brandt of dat u een schok krijgt.

Gebruik alleen lampen met de voorgeschreven wattage.

OPMERKING Zorg ervoor dat de doorgebrande lamp vervangen wordt door een met dezelfde wattage. Anders kan de zekering of het elektrische bedradingssyteem beschadigd raken.

 

OPMERKING
  • Als u niet over het juiste gereedschap, de juiste lampen en ervaring beschikt, adviseren we u contact op te nemen met een officiële Kia-dealer. In veel gevallen kan het zelf vervangen van lampen problemen opleveren vanwege het feit dat om bij de lamp te kunnen komen, eerst andere onderdelen verwijderd dienen te worden. Dat is in het bijzonder het geval als u de koplampunit moet verwijderen om bij de gloeilamp(en) te kunnen komen.

    Het verwijderen en plaatsen van de koplampunit kan leiden tot beschadigingen aan de auto.

  • Plaats geen extra lamp of LED.

    Als u dat wel doet, werkt de lamp mogelijk niet goed en kunnen er storingen optreden in de zekeringkast of het elektrische bedradingssyteem.

AANWIJZING Na zware regenval of het wassen van de auto kan het lijken alsof er vocht in de koplampen en achterlichten zit. Dit wordt veroorzaakt door het temperatuurverschil tussen de binnenzijde en de buitenzijde van het lampglas. Dit is vergelijkbaar met het beslaan van de ruiten bij het rijden onder regenachtige omstandigheden en duidt niet op een probleem met uw auto. Als er sprake is van waterlekkage in het elektrische gedeelte van de lamp, adviseren we u het systeem te laten controleren door een officiële Kia-dealer.

Zie ook:

Ford Focus. Alle MyKeys wissen
Wanneer u alle MyKeys wist, verwijdert u alle beperkingen en worden alle MyKeys gereset naar hun oorspronkelijke status van admin-sleutel. Schakel het contact in met behulp van een admin ...

Citroen C4. Eco-mode
De eco-mode bepaalt de maximale gebruiksduur van een aantal functies om te voorkomen dat de accu ontladen raakt. Nadat de motor is afgezet, kunt u een aantal elektrische functies zoals radio, rui ...

Modellen: