Citroen C4: Airbags vóór - Airbags - Veiligheid - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Airbags vóór

Airbags vóór

De airbags vóór beschermen de bestuurder en voorpassagier bij een ernstige frontale aanrijding, om de kans op hoofd- en borstletsel te verkleinen.

De bestuurdersairbag is geïntegreerd in het stuurwiel en de passagiersairbag in het dashboard boven het dashboardkastje.

Activering

De airbags worden opgeblazen, behalve de airbag aan passagierszijde wanneer deze is uitgeschakeld, bij een ernstige frontale aanrijding binnen (een gedeelte van) de impactzone vóór (A), in de lengterichting van de auto (horizontaal gezien) en vanaf de voorzijde richting de achterzijde van de auto.

De airbag vóór wordt opgeblazen tussen de bestuurder en het stuur of tussen de passagier voorin en het dashboard om te verhinderen dat deze naar voren wordt geslingerd.

Airbags vóór

Uitschakelen

Alleen de airbag aan passagierszijde kan worden uitgeschakeld:

Afhankelijk van de uitvoering van uw auto brandt dit waarschuwingslampje op het instrumentenpaneel en/of op het display voor de waarschuwingslampjes van de veiligheidsgordels en de airbag aan passagierszijde, bij aangezet contact en zolang de airbag is uitgeschakeld.

Schakel voor de veiligheid van uw kind de airbag aan passagierszijde altijd uit als u een kinderzitje met de rug in de rijrichting op de voorstoel plaatst.

Anders kan een kind bij het afgaan van de airbag levensgevaarlijk gewond raken.

Opnieuw inschakelen

Als u het kinderzitje hebt verwijderd, zet dan de schakelaar weer op "ON" om de airbag opnieuw in te schakelen en zo de veiligheid van uw passagier te garanderen.

Als het contact is aangezet en de airbag aan passagierszijde opnieuw wordt ingeschakeld, gaat dit waarschuwingslampje op het display van de waarschuwingslampjes van de veiligheidsgordels en de airbag aan passagierszijde gedurende ongeveer 1 minuut branden.

Storing

Als dit waarschuwingslampje op het instrumentenpaneel gaat branden, laat het systeem dan altijd controleren door het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats. De kans bestaat dat de airbags bij een ernstige aanrijding niet worden geactiveerd

Zie ook:

Ford Focus. Informatiesysteem dode hoek
WAARSCHUWING Gebruik het systeem voor dodehoekdetectie niet ter vervanging van de binnen- en buitenspiegels of over uw schouder kijken voordat u van rijstrook verandert. Het systeem voor do ...

Toyota Auris. Wijzigen van de ingestelde snelheid
Bedien, om de ingestelde snelheid te wijzigen, de hendel totdat de gewenste snelheid wordt bereikt. Verhogen van de snelheid Verlagen van de snelheid Fijnafstelling: Beweeg de hendel kort i ...

Modellen: