Citroen C4: Allesdragers monteren - Praktische informatie - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Allesdragers monteren

Uit veiligheidsoverwegingen en om te voorkomen dat het dak beschadigd raakt, moet u voor uw auto goedgekeurde allesdragers gebruiken.

Allesdragers monteren

Bevestig bij de montage van de allesdragers deze uitsluitend op de vier verankeringspunten op het dakframe. Deze punten zijn niet zichtbaar als de portieren zijn gesloten.

De bevestigingen van de allesdragers zijn voorzien van een tapeind dat in de opening van het verankeringspunt moet worden gestoken.

Houd u aan de montagevoorschriften en de gebruiksvoorwaarden die zijn vermeld in de handleiding die met de allesdragers is meegeleverd.

Maximale daklast op de allesdragers, bij een maximale laadhoogte van 40 cm (m.u.v. fietsendrager):

  • met allesdragers met voeten van 90 mm : 50 kg,
  • met allesdragers met voeten van 150 mm : 80 kg.

Raadpleeg voor meer informatie het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Pas bij een belading hoger dan 40 cm de rijsnelheid aan aan de rijomstandigheden om schade aan de allesdragers en de bevestigingsplaatsen op het dak te voorkomen.

Raadpleeg de wetgeving van uw land met betrekking tot het vervoeren van voorwerpen die langer zijn dan de auto. 

Zie ook:

Opel Astra. Handmatige stoelverstelling
Zorg bij het rijden dat de stoelen en rugleuningen altijd vastgeklikt zijn. Verstelling in de lengterichting Aan handgreep trekken, stoel verschuiven, handgreep loslaten. Probeer de stoel h ...

Ford Focus. Dieselroetfilter
WAARSCHUWING Laat de motor niet stationair draaien of parkeer de auto niet op droge bladeren, droog gras of ander brandbaar materiaal. Het regeneratieproces werkt met bijzonder hoge uitlaat ...

Modellen: