Ford Focus: Gereduceerd motorvermogen - Tips voor 
het rijden - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Gereduceerd motorvermogen

WAARSCHUWING

Als u met de auto blijft rijden wanneer de motor oververhit raakt, kan de motor zonder enige waarschuwing stoppen. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto.

Wanneer de naald van de koelvloeistoftemperatuurmeter naar het bovenste gebied beweegt, is de motor oververhit. Zie Meters.

U mag slechts een korte afstand met de auto rijden wanneer de motor oververhit is. De afstand die u kunt afleggen is afhankelijk van de buitentemperatuur, de belading van de wagen en de omgeving waarin u rijdt. De motor levert gedurende een korte periode minder vermogen.

Als de motortemperatuur blijft stijgen, zal de brandstoftoevoer naar de motor verminderen.De airconditioning wordt uitgeschakeld en de koelventilateur van de motor blijft werken.
  1. Verminder geleidelijk uw snelheid en breng de auto tot stilstand zodra dit veilig kan.
  1. Schakel de motor onmiddellijk uit om ernstige motorschade te voorkomen.
  1. Laat de motor eerst afkoelen.
  1. Controleer het koelvloeistofpeil. Zie Motorkoelvloeistof controleren.
  1. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
Zie ook:

Toyota Auris. Radiateur, condensor en intercooler
Controleer de radiateur, condensor en intercooler* en verwijder eventueel vuil. Als een van bovenstaande onderdelen erg vuil is of als u niet zeker bent van de staat ervan, laat dan uw auto nakij ...

Opel Astra. Brandstof voor benzinemotoren
Gebruik alleen loodvrije brandstof die voldoet aan de Europese norm EN 228 of gelijkwaardig. De motor kan draaien op brandstof met een ethanolgehalte van maximaal 10% (bijv. E10). Brandstof ...

Modellen: