Ford Focus: Gereduceerd motorvermogen - Tips voor 
het rijden - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Gereduceerd motorvermogen

WAARSCHUWING

Als u met de auto blijft rijden wanneer de motor oververhit raakt, kan de motor zonder enige waarschuwing stoppen. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto.

Wanneer de naald van de koelvloeistoftemperatuurmeter naar het bovenste gebied beweegt, is de motor oververhit. Zie Meters.

U mag slechts een korte afstand met de auto rijden wanneer de motor oververhit is. De afstand die u kunt afleggen is afhankelijk van de buitentemperatuur, de belading van de wagen en de omgeving waarin u rijdt. De motor levert gedurende een korte periode minder vermogen.

Als de motortemperatuur blijft stijgen, zal de brandstoftoevoer naar de motor verminderen.De airconditioning wordt uitgeschakeld en de koelventilateur van de motor blijft werken.
  1. Verminder geleidelijk uw snelheid en breng de auto tot stilstand zodra dit veilig kan.
  1. Schakel de motor onmiddellijk uit om ernstige motorschade te voorkomen.
  1. Laat de motor eerst afkoelen.
  1. Controleer het koelvloeistofpeil. Zie Motorkoelvloeistof controleren.
  1. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
Zie ook:

Peugeot 308. Koplampen in hoogte verstellen
Handmatige verstelling van de halogeenkoplampen Verstel de koplampen met halogeenlampen afhankelijk van de belading van uw auto om verblinding van medeweggebruikers te voorkomen. 0 Bestuurder ...

Citroen C4. Demonteren van het wiel
Stilzetten van de auto Parkeer de auto op een plaats waar u het verkeer niet hindert en zorg ervoor dat hij op een horizontale, stabiele en stroeve ondergrond staat. Trek de ha ...

Modellen: