Ford Focus: Gereduceerd motorvermogen - Tips voor 
het rijden - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Gereduceerd motorvermogen

WAARSCHUWING

Als u met de auto blijft rijden wanneer de motor oververhit raakt, kan de motor zonder enige waarschuwing stoppen. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto.

Wanneer de naald van de koelvloeistoftemperatuurmeter naar het bovenste gebied beweegt, is de motor oververhit. Zie Meters.

U mag slechts een korte afstand met de auto rijden wanneer de motor oververhit is. De afstand die u kunt afleggen is afhankelijk van de buitentemperatuur, de belading van de wagen en de omgeving waarin u rijdt. De motor levert gedurende een korte periode minder vermogen.

Als de motortemperatuur blijft stijgen, zal de brandstoftoevoer naar de motor verminderen.De airconditioning wordt uitgeschakeld en de koelventilateur van de motor blijft werken.
  1. Verminder geleidelijk uw snelheid en breng de auto tot stilstand zodra dit veilig kan.
  1. Schakel de motor onmiddellijk uit om ernstige motorschade te voorkomen.
  1. Laat de motor eerst afkoelen.
  1. Controleer het koelvloeistofpeil. Zie Motorkoelvloeistof controleren.
  1. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
Zie ook:

KIA Cee'd. Rem-/koppelingsvloeistof
Controle van niveau rem- en koppelingsvloeistof Controleer regelmatig het niveau in het reservoir. Het vloeistofniveau dient zich tussen de merktekens MAX en MIN aan de zijkant van het reserv ...

KIA Cee'd. Instrumentenpaneel (Superbeeld)
■ Type A Toerenteller Snelheidsmeter Brandstofmeter Waarschuwings- en controlelampjes (indien van toepassing) Controlelampjes richtingaanwijzers LCD-display Het aanwezig ...

Modellen: