Ford Focus: Zijsensorsysteem - Parkeerhulp - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Zijsensorsysteem

WAARSCHUWING

Het systeem detecteert mogelijk geen voorwerpen met oppervlakken die reflectie absorberen. Wees altijd voorzichtig en oplettend tijdens het rijden. Als u niet goed oplet, kunt u een botsing krijgen.

Het is mogelijk dat het systeem kleine of bewegende voorwerpen, vooral laag bij de grond, niet detecteert.

Om letsel te voorkomen, moet u altijd voorzichtig zijn in de achteruit (R) en als u het sensorsysteem gebruikt.

Het parkeerhulpsysteem kan u alleen helpen om voorwerpen te detecteren wanneer uw auto tegen parkeersnelheid rijdt. Wees voorzichtig wanneer u het parkeerhulpsysteem gebruikt, om verwondingen te voorkomen.

N.B.: Houd de sensoren vrij van sneeuw, ijs en ernstige vuilaanslag.

N.B.: Bedek de sensoren niet.

N.B.: Reinig de sensoren niet met scherpe voorwerpen.

N.B.: Als uw auto schade heeft opgelopen, waardoor de sensoren verkeerd zijn uitgelijnd, kan dit onnauwkeurige metingen of vals alarm veroorzaken.

N.B.: Als u de aandrijfregeling uitschakelt, wordt het zijsensorsysteem ook uitgeschakeld.

N.B.: Door sommige accessoires, bijvoorbeeld grote trekhaken of fietsen- of surfplankrekken, kan het systeem minder goed werken of vals alarm geven.

N.B.: Het systeem zal een object dat naar de zijkant van uw auto toe beweegt, bijvoorbeeld een andere auto die langzaam rijdt, niet detecteren als het niet voorbij een sensor vooraan of achteraan komt.

Het systeem gebruikt de buitenste parkeerhulpsensoren voor en achter om objecten te detecteren die zich in de buurt van de zijkanten van uw auto bevinden. Het systeem geeft de objecten weer op een virtuele kaart in het informatiedisplay terwijl uw auto de objecten passeert.

De sensoren bevinden zich op de voor- en achterbumper.

Het systeem werkt in de volgende gevallen wellicht niet:

Om het systeem opnieuw te starten, moet u wellicht circa 3m met de auto rijden.

Het dekkingsgebied van de sensoren is tot 60cm vanaf de zijkant van uw auto.

Wanneer het systeem een object detecteert binnen het dekkingsgebied en het pad dat uw auto aflegt, klinkt een geluidssignaal. Het tempo van het geluidssignaal neemt toe naarmate het object uw auto nadert.

Indicatie van afstand tot object

Indicatie van afstand tot object

Het systeem biedt via het informatiedisplay een indicatie van de afstand tot een object.Wanneer u in de achteruit (R) schakelt, geeft het systeem geluidssignalen en een visuele indicatie wanneer objecten worden gedetecteerd op minder dan 60cm die zich op het pad bevinden dat uw auto aflegt. Wanneer u de auto stopt, wordt het geluidssignaal na twee seconden uitgeschakeld.

Wanneer u in een vooruitversnelling schakelt, geeft het systeem een geluidssignaal en een visuele indicatie wanneer uw auto rijdt tegen een snelheid van circa 8km/h of minder en het systeem een object binnen de detectiezone detecteert. Wanneer u de auto stopt, wordt het geluidssignaal na twee seconden uitgeschakeld en wordt de visuele indicatie na vier seconden uitgeschakeld.

Wanneer u in neutraal (N) schakelt, biedt het systeem alleen een visuele afstandsindicatie als de auto rijdt tegen een snelheid van circa 8km/h of minder. Wanneer de auto bijvoorbeeld op een helling rijdt en het systeem een object detecteert dat uw auto nadert. Wanneer u de auto stopt, wordt de visuele indicatie na vier seconden uitgeschakeld.

Als het systeem niet beschikbaar is, worden er geen zijafstandaanduidingsblokken weergegeven.

Zie ook:

Peugeot 308. Bandenspanningscontrolesysteem
Dit systeem controleert automatisch de bandenspanning tijdens het rijden. Het systeem bewaakt de spanning van de vier banden zodra de auto begint te rijden. Het systeem vergelijkt de signalen van ...

Ford Focus. Extra voedingsaansluitingen
WAARSCHUWING Gebruik geen stopcontact om een aansteker aan te steken. Verkeerd gebruik van de stopcontacten kan schade veroorzaken die niet door de voertuiggarantie wordt gedekt en tot bran ...

Modellen: