Ford Focus: Zitverhogers - Kinderzitjes installeren - 4-deurs - Veiligheidsuitrusting voor kinderen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Zitverhogers

WAARSCHUWING

Bevestig een kinderzitje of een zitverhoger nooit alleen met de heupgordel of de veiligheidsgordel.

Bevestig een kinderzitje of een zitverhoger niet met een veiligheidsgordel die niet gespannen is of gedraaid zit.

Plaats het schoudergedeelte van de veiligheidsgordel niet onder de arm of achter de rug en sta niet toe dat het kind dit doet. Als u deze instructie niet opvolgt, kan de veiligheidsgordel minder doeltreffend werken en is de kans op ernstige of dodelijke verwondingen bij een botsing groter.

Gebruik geen kussens, boeken of handdoeken om het kind hoger te laten zitten. Als u deze instructie negeert, kan dat al dan niet dodelijke verwondingen tot gevolg hebben.

Zorg ervoor dat uw kinderen rechtop zitten.

Zorg dat het kinderzitje stevig tegen de stoel in de auto staat. Zet indien nodig de rugleuning van de stoel omhoog. Het kan ook nodig zijn om de hoofdsteun omhoog te heffen of te verwijderen.

U moet de hoofdsteun weer aanbrengen nadat het kinderzitje is verwijderd.

Zitverhoger (groep 2)

Zitverhoger (groep 2)

Laat kinderen met een lichaamsgewicht van meer dan 15kg maar met een lengte van minder dan 150cm in een kinderzitje of op een zitverhoger plaatsnemen.

Wij raden het gebruik van een kinderzitje aan, dat uit een zitverhoger met een rugleuning bestaat in plaats van alleen een zitverhoger.De hogere zitpositie zorgt ervoor dat de standaard veiligheidsgordel correct over het midden van de schouder van het kind en de heupgordel over de heupen komt te liggen.

Zitverhoger (groep 3)

WAARSCHUWING

Gebruikt u een zitverhoger, zorg dan dat u de hoofdsteun van de auto aanpast aan de zitpositie.

Zitverhoger (groep 3)

Laat kinderen met een lichaamsgewicht van meer dan 22kg maar met een lengte van minder dan 150cm op een zitverhoger plaatsnemen.

Zie ook:

Ford Focus. Brandstofkwaliteit - Diesel
WAARSCHUWING Meng diesel niet met benzine, gasohol of alcohol. Dit kan een explosie veroorzaken.Gebruik diesel die voldoet aan de specificatie EN 590, of de betreffende nationale specificat ...

Toyota Auris. Bediening van Simple-IPA
Bedien de functie Simple-IPA aan de hand van het multi-informatiedisplay en de zoemer. Het systeem signaleert parkeerruimten aan de voorpassagierszijde van de auto en assisteert bij het parkeren ...

Modellen: