KIA Cee'd: Brandstofbesparing - Rijden met uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Brandstofbesparing

Het brandstofverbruik van uw auto is voornamelijk afhankelijk van uw rijstijl, de plaatsen waar u rijdt en de omstandigheden waaronder u rijdt.

Al deze factoren zijn van invloed op het totale aantal kilometers dat u op een liter brandstof kunt afleggen. Door de onderstaande suggesties op te volgen, verbruikt uw auto zo min mogelijk brandstof en bespaart u geld op zowel de brandstof als op reparaties en onderhoud:

Het in goede staat houden van uw auto is van groot belang voor zowel de veiligheid als het brandstofverbruik. We raden u aan om onderhoud en reparaties aan de auto uit te laten voeren door een officiële Kia-dealer.

WAARSCHUWING - Rijden met uitgezette motor

Zet nooit de motor tijdens af om een helling af te rijden of tijdens het rijden. Als de motor niet draait, werken de stuurbekrachtiging en de rembekrachtiging niet. Laat de motor draaien en schakel terug naar de juiste versnelling om optimaal op de motor te kunnen afremmen. Daarnaast kan het uitzetten van de motor tijdens het rijden het stuurslot (indien van toepassing) inschakelen waardoor de auto onbestuurbaar wordt, hetgeen tot ernstig letsel kan leiden.

Zie ook:

KIA Cee'd. Handmatig bediend verwarmings- en ventilatiesysteem
Binnenzijde voorruit ontwasemen 1. Stel de voorste aanjager in op de gewenste snelheid. 2. Stel de gewenste temperatuur in. 3. Kies stand ( ). 4. De stand BUITENLUCHT wordt automatisch ...

Ford Focus. Remvloeistof controleren
WAARSCHUWING Gebruik geen andere vloeistof dan de aanbevolen remvloeistof, aangezien dit de efficiëntie van het remsysteem kan beperken. Het gebruik van de verkeerde vloeistof kan er ...

Modellen: