KIA Cee'd: Onderhoudswerkzaamheden - Onderhoud - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Onderhoudswerkzaamheden

KIA Cee'd / KIA Cee'd - Instructieboekje / Onderhoud / Onderhoudswerkzaamheden

Neem bij het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en controles de grootst mogelijke voorzichtigheid in acht om schade aan uw auto en/of persoonlijk letsel te voorkomen.

Niet doelmatig, onvoldoende of gebrekkig onderhoud kan problemen bij het gebruik van uw auto veroorzaken, wat kan leiden tot schade aan de auto, een ongeval of persoonlijk letsel.

Verantwoordelijkheid van de eigenaar

AANWIJZING Het laten uitvoeren van onderhoud en de registratie daarvan zijn de verantwoordelijkheid van de eigenaar.

We adviseren u uw auto te laten onderhouden door een officiële Kiadealer.

U dient aan te kunnen tonen dat het juiste onderhoud aan uw auto is uitgevoerd overeenkomstig het voorgeschreven onderhoudsschema, dus bewaar alle relevante documenten.

U hebt deze informatie nodig om aanspraak te kunnen maken op garantie.

De garantievoorwaarden vindt u in het garantieboekje. Reparaties en afstellingen die nodig zijn als gevolg van te weinig of verkeerd onderhoud vallen niet onder de garantie, ook al is de garantieperiode voor uw auto nog niet verlopen.

Voorzorgsmaatregelen voor onderhoud uitgevoerd door eigenaar

Verkeerd of onvolledig onderhoud kan problemen opleveren. In dit hoofdstuk worden alleen aanwijzingen gegeven voor werkzaamheden die eenvoudig uit te voeren zijn.

AANWIJZING Het verkeerde onderhoud door de eigenaar tijdens de garantieperiode kan ertoe leiden dat de garantie vervalt.

Lees voor details het bij de auto geleverde garantieboekje. Laat in twijfelgevallen het onderhoud altijd uitvoeren door een officiële Kia-dealer.

OPMERKING
 • Plaats geen zware voorwerpen op de motorafdekplaat (indien van toepassing) of de onderdelen van het brandstofsysteem en oefen er geen overmatige kracht op uit.
 • We raden u aan om contact op te nemen met een officiële Kia-dealer voor controle van het brandstofsysteem (brandstofleidingen en onderdelen van de brandstofinspuiting).
 • Rijd niet gedurende een lange tijd wanneer de motorafdekplaat (indien van toepassing) is verwijderd.
 • Blijf uit de buurt van vuur wanneer u de motorruimte controleert.

  Brandstof, ruitensproeiervloeistof, enz. zijn brandbare stoffen en kunnen brand veroorzaken.

 • Neem de minpool (-) van de accu los voordat u de accu, de bougiekabels of de elektrische bedrading aanraakt. Anders kunt u een elektrische schok krijgen van de elektrische stroom.
 • Wanneer u de interieurbekleding verwijdert met een platte (-) schroevendraaier, zorg er dan voor dat de bekleding niet beschadigd raakt.
 • Zorg er bij het vervangen en reinigen van lampen voor dat u geen brandwonden of elektrische schokken oploopt.

 

WAARSCHUWING - Onderhoudswerkzaamheden
 • Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan een auto kan gevaarlijk zijn. Bij sommige onderhoudsprocedures kunt u ernstig verwond raken. Als u niet over voldoende kennis en ervaring of over het juiste gereedschap beschikt, adviseren we u uw auto te laten onderhouden door een officiële Kiadealer.
 • Het is gevaarlijk werkzaamheden uit te voeren onder de motorkap terwijl de motor draait. Het is nog gevaarlijker wanneer u sieraden of losse kleding draagt. Deze kunnen verstrikt raken in de draaiende onderdelen en letsel veroorzaken. Zorg er daarom voor dat u alle sieraden afdoet (vooral ringen, armbanden, horloges en halskettingen) en losse kleding verwijdert voordat u bij een draaiende motor onder de motorkap in de buurt van de motor of de koelventilatoren komt.

Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de motorruimte (Dieselmotor)

WAARSCHUWING - Dieselmotor

Werk nooit aan het inspuitsysteem bij draaiende motor of binnen 30 seconden na het afzetten van de motor. De hogedrukpomp, de common rail, de verstuivers en de hogedrukleidingen staan onder hoge druk, ook als de motor uit is gezet. De brandstofstraal die kan ontsnappen, kan ernstig letsel veroorzaken. Mensen die een pacemaker dragen, mogen niet dichter dan 30 cm bij de motormodule of de bedrading in de motorruimte komen als de motor draait, omdat de hoge stroomsterktes in het elektronische motorregelsysteem aanzienlijke magnetische velden produceren.

Zie ook:

KIA Cee'd. RCTA (Rear Cross Traffic Alert)
De Rear Cross Traffic Alert-functie houdt verkeer van links en rechts in de gaten wanneer uw auto achteruitrijdt. Werking Selecteer RCTA (Rear Cross Traffic Alert) in "Gebruike ...

Citroen C4. Monteren van het wiel
Bevestiging van het plaatstalen reservewiel of het noodreservewiel Indien uw auto is voorzien van lichtmetalen velgen is het normaal dat bij het monteren van het reservewiel de ...

Modellen: