KIA Cee'd: Verzorging interieur - Onderhoud exterieur - Onderhoud - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Verzorging interieur

Onderhoud interieur - Algemeen

Voorkom dat chemicaliën als parfum, cosmetische oliën, zonnebrandcrème, handenreiniger en luchtverfrisser in aanraking komen met onderdelen van het interieur, omdat deze beschadiging of verkleuring kunnen veroorzaken. Indien deze stoffen toch met onderdelen van het interieur in aanraking komen, moeten ze direct worden verwijderd. Raadpleeg de instructies voor het reinigen van kunststof.

OPMERKING Zorg ervoor dat water en andere vloeistoffen nooit in contact komen met elektrische/elektronische componenten in de auto omdat ze dan beschadigd kunnen raken.

 

OPMERKING Gebruik voor het reinigen van lederen onderdelen (stuurwiel, stoelbekleding enz.) een mild reinigingsmiddel of oplossingen met een lage concentratie alcohol. Door het gebruik van oplossingen met een hoge concentratie alcohol of zure/basische reinigingsmiddelen kan de kleur van de lederen onderdelen verbleken of het oppervlak ervan loskomen.

 

OPMERKING - Stoel met echte lederen bekleding (indien van toepassing)

Echt leer heeft zichtbare poriën, littekens of bloedvaten, enz. Tijdens gebruik kunnen drukplekken en kreuken ontstaan. Langdurige blootstelling aan zonlicht en hitte kan leiden tot verkleuring. Deze zaken doen zich voor als gevolg van de natuurlijke eigenschappen van koeienhuiden. Als het leer wordt blootgesteld aan regen of nat wordt, verwijder het water dan met een droge doek en laat het leer in de schaduw drogen om de schade te beperken.

Houd scherpe voorwerpen uit de buurt van het leer, aangezien deze krassen kunnen veroorzaken. Op lichtgekleurd leer zijn vlekken sneller zichtbaar. Ook kunnen kleuren, bijvoorbeeld van een spijkerbroek, erop afgeven.

 

OPMERKING - Stoel met stoffen bekleding (indien van toepassing)

Stoelen met stoffen bekleding moeten vanwege de materiaaleigenschappen van het stof regelmatig met een stofzuiger worden gereinigd. Als er veel vlekken van bijvoorbeeld dranken op zitten, reinig ze dan met een geschikte interieurreiniger. Veeg, om schade aan de bekleding te voorkomen, de bekleding in één beweging tot de naden toe schoon met een zachte spons of microvezeldoek. Oefen hierbij een lichte druk uit.

Klittenband aan kleding of scherpe voorwerpen kunnen ervoor zorgen dat u blijft haken en kunnen krassen veroorzaken in het oppervlak van de stoelen. Zorg ervoor dat u niet met dergelijke voorwerpen in aanraking komt met het oppervlak.

Interieurbekleding reinigen

Kunststof Verwijder stof en los vuil van de kunststof bekleding met een plumeau of een stofzuiger. Reinig de kunststof oppervlakken met een vinylreiniger.

Stoffen Verwijder stof en los vuil van de stoffen bekleding met een plumeau of een stofzuiger. Reinig met een zachte zeepoplossing die geschikt is voor bekleding of vloerbedekking. Verwijder nieuwe vlekken onmiddellijk met een vlekkenverwijderaar. Wanneer nieuwe vlekken niet direct verwijderd worden, kunnen er permanente vlekken of verkleuringen in de bekleding achterblijven. Daarnaast kunnen de brandwerende eigenschappen verminderen wanneer de bekleding niet op de juiste wijze wordt onderhouden.

OPMERKING Het gebruik van andere dan de voorgeschreven reinigingsmiddelen en procedures kan het uiterlijk van de stof aantasten en de brandwerende eigenschappen verminderen.

Veiligheidsgordels reinigen

Reinig de gordels met een zachte zeepoplossing die speciaal geschikt is voor het reinigen van bekleding en tapijt.

Volg de aanwijzingen op het etiket van het reinigingsmiddel. Bleek of verf de gordels nooit omdat dit een negatieve invloed op de sterkte van de gordel kan hebben.

Binnenzijde ruiten reinigen

Als de ruiten aan de binnenzijde snel beslagen raken (vette aanslag), moeten ze gereinigd worden met een speciale glasreiniger. Volg de aanwijzingen op het etiket van de glasreiniger.

OPMERKING Ga niet met scherpe voorwerpen over de binnenzijde van de achterruit. Hierdoor kunnen de draden van de achterruitverwarming beschadigd raken.
Zie ook:

Citroen C4. Vergrendelen van de auto
Normale vergrendeling Druk, terwijl de elektronische sleutel zich binnen de detectiezone A bevindt, met een van uw vingers op een van de portiergrepen (bij de merktekens). Als u de kn ...

KIA Cee'd. Onderhoudsschema
Volg het "Onderhoudsschema bij normaal gebruik" wanneer de auto normaalgesproken wordt gebruikt onder andere dan de hieronder vermelde omstandigheden. Volg in de onderstaande gevallen ...

Modellen: