Opel Astra: Aanbevolen vloeistoffen, smeermiddelen
en onderdelen - Service en onderhoud - Opel Astra - InstructieboekjeOpel Astra: Aanbevolen vloeistoffen, smeermiddelen en onderdelen

Opel Astra / Opel Astra - Instructieboekje / Service en onderhoud / Aanbevolen vloeistoffen, smeermiddelen en onderdelen

Aanbevolen vloeistoffen en smeermiddelen

Waarschuwing Bedrijfsvloeistoffen zijn gevaarlijk en mogelijk giftig. Voorzichtig hanteren. Informatie op de verpakking in acht nemen.

Motorolie

Motorolie wordt ingedeeld op basis van kwaliteit en viscositeit. Bij de keuze van motorolie is kwaliteit belangrijker dan viscositeit. Door de oliekwaliteit blijft o.a. de motor schoon, is de slijtage minimaal en veroudert de olie minder snel. De viscositeit geeft informatie over de dikte van de olie bij diverse temperaturen.

Dexos is de nieuwste motoroliekwaliteit die optimale bescherming biedt voor benzine- en dieselmotoren. Als deze niet verkrijgbaar is, gebruikt u motoroliën van een van de andere vermelde kwaliteiten. Aanbevelingen voor benzinemotoren zijn ook geldig voor motoren met de brandstoffen Compressed Natural Gas (CNG), Liquified Petroleum Gas (LPG) en Ethanol (E85).

Kies de juiste motorolie op basis van zijn kwaliteit en de minimale omgevingstemperatuur.

Motorolie bijvullen

Voorzichtig Verwijder gemorste olie met een doek en doe deze op de juiste wijze weg.

Motoroliesoorten van verschillende fabrikanten en merken kunnen worden gemengd zolang ze voldoen aan de vereiste motoroliekwaliteit en -viscositeit.

Gebruik van motoroliën voor alle benzinemotoren met alleen ACEAkwaliteit is verboden, aangezien dit onder bepaalde omstandigheden motorschade kan veroorzaken.

Kies de juiste motorolie op basis van zijn kwaliteit en de minimale omgevingstemperatuur.

Extra motorolieadditieven Het gebruik van extra motorolieadditieven kan schade tot gevolg hebben en de garantie ongeldig maken.

Viscositeitswaarden motorolie De SAE-viscositeitswaarde geeft informatie over de dikte van de olie.

Multigrade-olie wordt geklasseerd door twee cijfers, bijv. SAE 5W-30.

Het eerste cijfer, gevolgd door een W, geeft de viscositeit bij lage temperaturen, het tweede cijfer de viscositeit bij hoge temperaturen aan.

Selecteer de juiste viscositeitswaarde op basis van de minimale omgevingstemperatuur.

Alle aanbevolen viscositeitswaarden zijn geschikt voor hogere omgevingstemperaturen.

Koelvloeistof en antivries

Gebruik uitsluitend Long Life koelvloeistof/ antivries (LLC) op basis van organisch zuur, die voor de auto is goedgekeurd. De hulp van een werkplaats inroepen.

Het systeem is af fabriek afgevuld met koelvloeistof voor optimale corrosiebescherming en vorstbescherming tot een temperatuur van ca.

-28 ºC. In noordelijke landen met extreem lage temperaturen biedt de af fabriek bijgevulde koelvloeistof vorstbescherming tot ca. -37 ºC.

Deze concentratie dient het gehele jaar in stand te worden gehouden.

Extra koelvloeistofadditieven die bedoeld zijn om extra corrosiebestendigheid te bieden of om kleine lekken te dichten kunnen functiestoringen veroorzaken. Aansprakelijkheid voor eventuele gevolgen van het gebruik van extra koelvloeistofadditieven wordt niet aanvaard.

Sproeiervloeistof

Gebruik uitsluitend voor de auto goedgekeurde sproeiervloeistof om schade aan wisserbladen, lakwerk, kunststof en rubberen onderdelen te voorkomen. De hulp van een werkplaats inroepen.

Rem- en koppelingsvloeistof

Remvloeistof absorbeert na verloop van tijd vocht waardoor de remmen minder efficiënt werken. De remvloeistof moet daarom na het aangegeven interval worden ververst.

Zie ook:

Citroen C4. Vergrendelen van de auto met volledig ingeschakeld alarm
Inschakelen Zet het contact af en verlaat de auto. Vergrendel de auto met de afstandsbediening. of Vergrendel de auto met het Keyless entry and start-systeem. Het alarmsysteem is geact ...

Toyota Auris. Ruitensproeiervloeistof
Auto's zonder koplampsproeier Als een sproeier niet werkt, is het sproeierreservoir mogelijk leeg. Vul ruitensproeiervloeistof bij. Auto's met koplampsproeier Als het vloeistofpeil extreem ...

Modellen: