Opel Astra: Airconditioning - Klimaatregelsystemen - Klimaatregeling - Opel Astra - InstructieboekjeOpel Astra: Airconditioning

Klimaatregeling

Bedieningsorganen voor:

Klimaatregeling : koeling
Klimaatregeling : luchtrecirculatie
 Klimaatregeling : achterruitverwarming

Koeling A/C

Klimaatregeling

Druk op A/C om naar koeling om te schakelen. De LED in de knop brandt om activering aan te geven. Koeling werkt alleen bij een draaiende motor en ingeschakelde aanjager van de klimaatregeling.

Druk opnieuw op A/C om koeling uit te schakelen.

De airconditioning koelt en ontvochtigt (droogt) de lucht wanneer de buitentemperatuur iets boven het vriespunt ligt. Er kan zich dan condens vormen en onder de auto op de grond druppelen.

Als geen koeling of droging gewenst is, moet u omwille van het brandstofverbruik de koeling uitschakelen.

Geactiveerde koeling kan een Autostop verhinderen.

LuchtrecirculatiesysteemKlimaatregeling

Klimaatregeling

Luchtrecirculatiemodus met Klimaatregeling inschakelen. De LED in de knop brandt om activering aan te geven.

Luchtrecirculatiemodus weer met Klimaatregeling uitschakelen.

Waarschuwing Als het luchtrecirculatiesysteem is ingeschakeld, vermindert de luchtverversing.

Bij het gebruik zonder koeling neemt de luchtvochtigheid toe waardoor de ruiten van binnenuit kunnen aandampen. De kwaliteit van de binnenlucht neemt na verloop van tijd af, wat tot vermoeidheidsverschijnselen bij de inzittenden kan leiden.

Wanneer de omgevingslucht warm en zeer vochtig is, kan de voorruit aan de buitenkant beslaan wanneer er koude lucht tegenaan stroomt. Als de voorruit aan de buitenkant aandampt, moet u de ruitenwisser aanzetten en Klimaatregeling uitzetten.

Maximale koeling

Klimaatregeling

Ruiten kortstondig openen zodat de warme lucht snel kan ontsnappen.

Ruiten ontwasemen en ontdooienKlimaatregeling

Klimaatregeling

Let op Als Klimaatregeling wordt ingedrukt terwijl de motor loopt, wordt een Autostop verhinderd totdat er opnieuw op Klimaatregeling wordt gedrukt.

Als Klimaatregeling wordt ingedrukt terwijl de aanjager ingeschakeld is en de motor loopt, wordt een Autostop verhinderd totdat er opnieuw op Klimaatregeling wordt gedrukt of totdat de aanjager uitgeschakeld wordt.

Als Klimaatregeling wordt ingedrukt terwijl de motor in een Autostop is, zal de motor automatisch herstarten.

Als Klimaatregeling wordt ingedrukt terwijl de aanjager ingeschakeld is en de motor in een Autostop is, zal de motor automatisch herstarten.

Zie ook:

Ford Focus. Draadloze verbinding
Symptoom Mogelijke oorzaak en oplossing Ik kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk. Wachtwoordfout.Voer h ...

Ford Focus. Het systeem onderbreken
WAARSCHUWING Als u het systeem onderbreekt door het gaspedaal in te trappen, gebruikt het systeem niet automatisch de remmen om de afstand tot een voorligger te handhaven.Gebruik het gasped ...

Modellen: