Opel Astra: Service-display - Waarschuwingslampen, meters
en controlelampen - Instrumenten en bedieningsorganen - Opel Astra - InstructieboekjeOpel Astra: Service-display

Het controlesysteem van de oliekwaliteit informeert u wanneer de motorolie en het oliefilter moeten worden vervangen. Afhankelijk van de rijomstandigheden, kan het aangegeven vervangingsinterval van de motorolie en het oliefilter aanzienlijk variëren.

Instrumenten en bedieningsorganen

De resterende levensduur van de olie wordt weergegeven op het Driver Information Center.

Instrumenten en bedieningsorganen

Selecteer op het Midlevel-display het menu Instellingen door op MENU op de richtingaanwijzerhendel te drukken.

Draai aan het stelwiel om de pagina Resterende levensduur olie te selecteren.

Instrumenten en bedieningsorganen

Selecteer op het Uplevel-display het menu Info door op Instrumenten en bedieningsorganenop het stuurwiel te drukken. Druk op Instrumenten en bedieningsorganen om de modus Resterende levensduur olie te selecteren.

De resterende levensduur van de olie wordt aangeduid met een percentage.

Terugzetten

Druk op het Midlevel-display gedurende enkele seconden op SET/CLR op de richtingaanwijzer om terug te zetten. Het contact moet ingeschakeld zijn maar de motor moet niet draaien.

Druk op het Uplevel-display op Instrumenten en bedieningsorganen op het stuurwiel om de onderliggende map te openen. Selecteer Reset en bevestig dit door gedurende enkele seconden op Instrumenten en bedieningsorganente drukken. Het contact moet ingeschakeld zijn maar de motor moet niet draaien.

Bij het verversen van de olie moet het systeem altijd worden teruggezet om goed te kunnen werken. De hulp van een werkplaats inroepen.

Volgende onderhoudsbeurt

Wanneer het systeem heeft berekend dat de gebruiksduur van de motorolie is verstreken, verschijnt Motorolie spoedig verversen op het Driver Information Center. Laat de motorolie en het oliefilter binnen een week of 500 km door een werkplaats vervangen (wat het eerst voorkomt).

Zie ook:

Peugeot 308. Controles
Raadpleeg, tenzij anders aangegeven, het onderhoudsschema van de fabrikant dat betrekking heeft op de motoruitvoering van uw auto voor het controleren van bepaalde onderdelen. Laat de controles e ...

Citroen C4. Ontgrendelen van de auto
Afhankelijk van de configuratie worden alle portieren of alleen het bestuurdersportier ontgrendeld. Volledig ontgrendelen Als u de elektronische sleutel op zak hebt binnen de detectiezon ...

Modellen: