Toyota Auris: Bij gebruik van de sleutel (auto's zonder Smart entry-systeem en
startknop) - Informatie over sleutels - Bediening van
elk onderdeel - Toyota Auris - InstructieboekjeToyota Auris: Bij gebruik van de sleutel (auto's zonder Smart entry-systeem en startknop)

Toyota Auris / Toyota Auris - Instructieboekje / Bediening van elk onderdeel / Informatie over sleutels / Bij gebruik van de sleutel (auto's zonder Smart entry-systeem en startknop)

  1. Uitklappen
    Druk op de knop om de sleutel uit te klappen.
  2. Inklappen
    Druk, om de sleutel op te bergen, op de knop en klap de sleutel in.

Informatie over sleutels

Gebruik van de mechanische sleutel (auto's met Smart entrysysteem en startknop)

Druk op het ontgrendelknopje om de mechanische sleutel uit de elektronische sleutel te halen.

De mechanische sleutel kan maar in één richting ingestoken worden, aangezien slechts één zijde van de sleutel van een groef is voorzien.

Als u de sleutel niet in de slotcilinder kunt steken, draait u de sleutel om en probeert u het opnieuw.

Bewaar de mechanische sleutel na gebruik in de elektronische sleutel.

Zorg dat u de mechanische sleutel en de elektronische sleutel bij u hebt.

Als de batterij van de elektronische sleutel leeg is of de instapfunctie niet goed werkt, bent u op de mechanische sleutel aangewezen.

Informatie over sleutels

■Als u uw sleutels verliest Een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige kan nieuwe sleutels maken met behulp van de andere sleutel (auto's zonder Smart entry-systeem en startknop) of de mechanische sleutel (auto's met Smart entry-systeem en startknop) en het sleutelnummer op uw plaatje met sleutelnummer. Bewaar het plaatje met het sleutelnummer op een veilige plaats buiten de auto, bijvoorbeeld in uw portemonnee.

■Aan boord van een vliegtuig Druk aan boord van een vliegtuig nooit op de knoppen van de sleutel met afstandsbediening. Zorg dat de knoppen niet per ongeluk kunnen worden ingedrukt als de sleutel zich bijvoorbeeld in uw tas bevindt. Als op de toetsen van de sleutel wordt gedrukt, kunnen er radiogolven worden uitgezonden die de werking van de vliegtuigsystemen kunnen verstoren.

■Omstandigheden die de werking van het Smart entry-systeem met startknop en de afstandsbediening beïnvloeden

Auto's zonder Smart entry-systeem en startknop

De afstandsbediening werkt in de volgende situaties mogelijk niet goed:

Auto's met Smart entry-systeem en startknop

■Levensduur sleutelbatterij

Auto's zonder Smart entry-systeem en startknop

Als de afstandsbediening niet werkt, is de batterij mogelijk leeg. Vervang de batterij indien nodig.

Auto's met Smart entry-systeem en startknop

■Als de sleutelbatterij volledig leeg is

■Bevestiging van het aantal geregistreerde sleutels (auto's met Smart entry-systeem en startknop) Het aantal al geregistreerde sleutels kan worden bevestigd. Neem voor meer informatie contact op met een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■Indien er een verkeerde sleutel is gebruikt (behalve auto's met linkse besturing zonder Smart entry-systeem en startknop) De slotcilinder zal vrij kunnen draaien.

■Persoonlijke voorkeursinstellingen De instellingen (bijvoorbeeld van de afstandsbediening) kunnen worden gewijzigd.

(Systemen met mogelijkheden voor persoonlijke voorkeursinstellingen)

OPMERKING

■Voorkomen van beschadiging van de sleutel

■De elektronische sleutel bij u dragen (auto's met Smart entry-systeem en startknop) Houd de elektronische sleutel altijd ten minste 10 cm uit de buurt van ingeschakelde elektrische apparaten. Radiogolven die worden uitgezonden door elektrische apparaten die zich minder dan 10 cm van de elektronische sleutel vandaan bevinden, kunnen de correcte werking van de sleutel hinderen.

■Wat te doen bij een storing in het Smart entry-systeem met startknop of bij andere problemen met betrekking tot de sleutels (auto's met Smart entry-systeem en startknop) Breng uw auto, inclusief alle elektronische sleutels die bij uw auto zijn geleverd, naar een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■Bij verlies van een elektronische sleutel (auto's met Smart entry-systeem en startknop) Als de elektronische sleutel zoek blijft, wordt het risico aanzienlijk groter dat de auto wordt gestolen. Ga onmiddellijk met alle overgebleven elektronische sleutels die bij uw auto zijn geleverd naar een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

Zie ook:

Citroen C4. Panoramadak
U hebt de beschikking over een panoramadak met getint glas, waardoor de lichtinval en het zicht in het interieur worden vergroot. Het elektrisch bedienbaar zonnescherm zorgt voor een beter thermis ...

KIA Cee'd. Als de motor oververhit raakt
Als uw temperatuurmeter een te hoge temperatuur aangeeft, als u een vermogensverlies bespeurt of wanneer u luid kloppende of pingelende geluiden hoort, is de motor waarschijnlijk oververhit geraa ...

Modellen: