Toyota Auris: Velgen - Onderhoud, zelf
uit te voeren - Onderhoud en
verzorging - Toyota Auris - InstructieboekjeToyota Auris: Velgen

Als een velg verbuigingen of scheuren vertoont of erg gecorrodeerd is, moet deze vervangen worden. Anders kan de band van de velg raken of kan de auto moeilijk beheersbaar worden.

Keuze van velg

Let er bij het vervangen van velgen op dat deze hetzelfde draagvermogen, dezelfde diameter, velgbreedte en ET-waarde* hebben.

Vervangende velgen zijn verkrijgbaar bij een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

*: "Offset" is de gebruikelijke term.

Toyota adviseert u het volgende niet te gebruiken:

Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot lichtmetalen velgen (indien aanwezig)

■Wanneer velgen worden vervangen (auto's met bandenspanningswaarschuwingssysteem) De velgen van uw auto (behalve die van het reservewiel) zijn uitgerust met bandenspanningssensoren en -zenders voor het bandenspanningswaarschuwingssysteem, dat in een vroegtijdig stadium waarschuwt als de bandenspanning te laag wordt. Bij het vervangen van velgen moeten er bandenspanningssensoren en -zenders worden geplaatst.

■Bij het verwijderen van de wieldop (auto's met een wieldopclip) Verwijder de wieldop met een wieldopclip.

Onderhoud, zelf uit te voeren

WAARSCHUWING

■Vervangen van velgen

■Plaatsen van wielmoeren

Onderhoud, zelf uit te voeren

■Gebruik van beschadigde velgen niet toegestaan (auto's met lichtmetalen velgen) Gebruik geen gescheurde of vervormde velgen.

Als u dat wel doet, kan er tijdens het rijden lucht uit de band ontsnappen, waardoor een ongeval zou kunnen ontstaan.

OPMERKING

■Vervangen van bandenspanningssensoren en -zenders (auto's met bandenspanningswaarschuwingssysteem)

Zie ook:

KIA Cee'd. Rembekrachtiging
Uw auto is voorzien van bekrachtigde remmen die bij normaal gebruik automatisch afgesteld worden. Als de rembekrachtiging uitvalt omdat de motor is afgeslagen of door een andere oorzaak, kunt u ...

KIA Cee'd. Wielen verwisselen
Om de banden zo gelijkmatig mogelijk te laten slijten wordt aangeraden de wielen iedere 12.000 km of eerder, indien het slijtagepatroon daartoe aanleiding geeft, te verwisselen. Controleer bij ...

Modellen: