Toyota Auris: Wijzigen van de ingestelde snelheid - Snelheidsbegrenzer - Gebruik van de ondersteunende
systemen - Rijden - Toyota Auris - InstructieboekjeToyota Auris: Wijzigen van de ingestelde snelheid

  1. Verhogen van de snelheid
  2. Verlagen van de snelheid

Houd de hendel vast tot de gewenste snelheid bereikt is.

Voor een kleine wijziging van de ingestelde snelheid druk u de hendel lichtjes omhoog of omlaag en laat u hem vervolgens los.

Gebruik van de ondersteunende systemen

Uitschakelen en hervatten van de snelheidsbegrenzer

  1. Annuleren
    Trek de hendel naar u toe om de snelheidsbegrenzer uit te schakelen.
  2. Hervatten
    Druk de hendel omhoog om het gebruik van de snelheidsbegrenzer te hervatten.

Gebruik van de ondersteunende systemen

■Overschrijden van de ingestelde snelheid In de volgende situaties overschrijdt de rijsnelheid de ingestelde snelheid en gaan de tekens op het display knipperen:

■Automatisch uitschakelen van snelheidsbegrenzing De snelheidsbegrenzer wordt automatisch uitgeschakeld in een van de volgende situaties:

■Als het controlelampje snelheidsbegrenzer geel gaat branden (auto's met een instrumentenpaneel met 3 meters) of de melding "Check speed limiter system" (controleer snelheidsbegrenzer) op het multi-informatiedisplay wordt weergegeven (auto's met een instrumentenpaneel met 2 meters) Zet de motor af en start de motor weer. Stel na het weer starten van de motor de snelheidsbegrenzer in. Als de snelheidsbegrenzer niet kan worden ingesteld, is er mogelijk een storing aanwezig in de snelheidsbegrenzer. Laat de auto nakijken door een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

WAARSCHUWING

■Onbedoeld inschakelen van de snelheidsbegrenzer voorkomen Laat de snelheidsbegrenzingsknop uit staan als de snelheidsbegrenzing niet in gebruik is.

■Situaties die niet geschikt zijn voor gebruik van de snelheidsbegrenzer Gebruik de snelheidsbegrenzing niet in de volgende situaties.

Als u dat wel doet, kunt u de macht over het stuur verliezen, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.

Zie ook:

Ford Focus. Zijgordijnairbags
WAARSCHUWING Plaats geen voorwerpen en bevestig geen apparatuur op of bij de hemelbekleding bij de zijrail. Zo voorkomt u dat ze in contact kunnen komen met de gordijnairbag als die wordt ...

Ford Focus. Gereduceerd motorvermogen
WAARSCHUWING Als u met de auto blijft rijden wanneer de motor oververhit raakt, kan de motor zonder enige waarschuwing stoppen. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlie ...

Modellen: