Citroen C4: Bij het trekken van een aanhanger - Rijadviezen - Rijden - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Bij het trekken van een aanhanger

Citroen C4 / Citroen C4 - Instructieboekje / Rijden / Rijadviezen / Bij het trekken van een aanhanger

Gewichtsverdeling

Door een geringere luchtdichtheid nemen de prestaties van de motor af als men op grotere hoogte boven de zeespiegel komt.

Trek boven de 1000 m 10% van het maximale aanhangergewicht af en herhaal dit voor elke volgende 1000 m.

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over de gewichten van uw auto (en aanhangergewichten indien van toepassing voor uw auto).

Zijwind

Koeling

Het trekken van een aanhanger op een helling veroorzaakt een hogere koelvloeistoftemperatuur.

De koelventilator wordt elektrisch bediend en is niet afhankelijk van het motortoerental.

Het maximale aanhangergewicht is afhankelijk van het hellingspercentage en de buitentemperatuur.

Let in elk geval goed op de aanwijzing van de koelvloeistoftemperatuurmeter.

Als het waarschuwingslampje van de koelvloeistoftemperatuur gaat branden in combinatie met het waarschuwingslampje STOP, stop dan zo snel mogelijk en zet de motor af.

Remmen

Het trekken van een aanhanger verlengt de remweg.

Vermijd langdurig gebruik van de remmen om te voorkomen dat de remmen oververhit raken.

In dat geval is het raadzaam om op de motor af te remmen.

Banden

Verlichting

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor meer informatie over de hoogteverstelling van de koplampen.

De parkeerhulp wordt automatisch uitgeschakeld als bij het aankoppelen van een aanhanger een originele CITROËN-trekhaak wordt gebruikt

Diefstalbeveiliging

Elektronische startblokkering

In de sleutels is een chip aangebracht die over een specifieke code beschikt. Om de motor te kunnen starten, moet bij het aanzetten van het contact de code van de sleutel worden herkend door de startblokkering.

Deze elektronische startblokkering blokkeert het motormanagementsysteem zodra het contact wordt afgezet en voorkomt zo het starten van de motor bij een inbraak.

Bij een storing in het systeem wordt u gewaarschuwd door dit verklikkerlampje in combinatie met een geluidssignaal en/of een melding (volgens uitvoering).

De auto kan dan niet gestart worden.

Raadpleeg zo snel mogelijk het CITROËNnetwerk.

Bewaar de sticker die u bij de aflevering van uw auto samen met de sleutels is overhandigd zorgvuldig op een plaats buiten de auto.
Zie ook:

Ford Focus. Telefoon
WAARSCHUWING Afleiding tijdens het rijden kan leiden tot verlies van de controle over de auto, aanrijdingen en letsel. We adviseren zeer voorzichtig te werk te gaan bij het gebruik van appa ...

KIA Cee'd. Active ECO-systeem
Werking Active ECO-systeem Het Active ECO-systeem helpt het brandstofverbruik te verlagen door regeling van de motor en transmissie. Het brandstofverbruik is echter vooral afhankelijk van de ...

Modellen: