Citroen C4: Rijden op een overstroomde weg - Rijadviezen - Rijden - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Rijden op een overstroomde weg

Citroen C4 / Citroen C4 - Instructieboekje / Rijden / Rijadviezen / Rijden op een overstroomde weg

Probeer het rijden over overstroomde wegen zo veel mogelijk te vermijden, want het water kan de motor, versnellingsbak en het elektrische systeem van uw auto ernstig beschadigen.

Bent u genoodzaakt over een overstroomd weggedeelte te rijden, doe dan het volgende:

Rijden op een overstroomde weg

Als u het overstroomde weggedeelte achter u hebt gelaten, rem dan, zodra de verkeerssituatie dat toelaat, meerdere keren licht af om de remschijven en remblokken te drogen.

Als u twijfels hebt over de staat van uw auto, neem dan contact op met het CITROËNnetwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Belangrijk!

Rijd nooit met aangetrokken handrem - Kans op oververhitting en beschadiging van het remsysteem! Parkeer uw auto niet en zet uw auto niet met draaiende motor stil op een plaats waar brandbaar materiaal (droog gras, afgevallen blad, ...) in contact kan komen met het warme uitlaatsysteem - Kans op brand!

 

Laat de auto nooit onbewaakt met draaiende motor achter. Als u uw auto met draaiende motor moet verlaten, trek dan de handrem aan en zet de versnellingsbak in de neutraalstand of in de stand N of P, afhankelijk van het type versnellingsbak.
Zie ook:

KIA Cee'd. Opbergvak
OPMERKING Laat geen waardevolle spullen achter in de opbergvakken, om diefstal te voorkomen. Houd de deksels van de opbergvakken tijdens het rijden gesloten. Plaats niet te veel voo ...

Peugeot 308. Frontairbags
De frontairbags beschermen de bestuurder en voorpassagier bij een ernstige frontale aanrijding, om de kans op hoofd- en borstletsel te verkleinen. De bestuurdersairbag is geïntegreerd in het s ...

Modellen: