Citroen C4: Enkele definities... - Boordcomputer - Instrumentenpaneel - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Enkele definities...

Actieradius (km of mijl)

De actieradius geeft aan hoeveel kilometer u nog met de resterende hoeveelheid brandstof kunt rijden (berekend op basis van het gemiddelde verbruik over de laatste afgelegde kilometers).

Deze waarde kan variëren door een gewijzigde rijstijl of het rijden op een helling, waardoor het momentele brandstofverbruik aanzienlijk kan wijzigen.

Als de actieradius minder dan 30 km bedraagt, verschijnen streepjes op het display. Na het tanken van minimaal 5 liter brandstof wordt de actieradius opnieuw berekend en weergegeven als deze meer dan 100 km bedraagt.

Raadpleeg het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats als tijdens het rijden de streepjes continu worden weergegeven.

Momenteel verbruik (l/100 km, km/l of mpg)

Berekend over de laatste seconden.

Deze functie wordt alleen weergegeven bij snelheden vanaf 30 km/h.

Gemiddeld verbruik (l/100 km, km/l of mpg)

Berekend sinds de laatste nulstelling van de trajectgegevens.

Dit verbruik zal de eerste 3000 km hoger zijn dan de theoretische waarden die door CITROËN worden aangegeven.

Gemiddelde snelheid (km/h of mph)

Berekend sinds de laatste nulstelling van de trajectgegevens.

Afgelegde afstand (km of miles)

Berekend sinds de laatste nulstelling van de trajectgegevens.

Stop & Start-teller (minuten/seconden of uren/minuten)

Als uw auto is uitgerust met het Stop & Startsysteem, registreert een teller hoelang de STOP-stand tijdens een traject is geactiveerd.

De teller wordt elke keer als u het contact aanzet weer op nul gezet.

Zie ook:

Toyota Auris. Wijzigen van de standen van het contact
De stand kan worden gewijzigd door op de startknop te drukken zonder het rempedaal (Multidrive CVT) of het koppelingspedaal (handgeschakelde transmissie) in te trappen. (De stand verandert iedere ke ...

Ford Focus. Noodhulp
WAARSCHUWING Het systeem probeert geen noodhulpoproep te doen als de instelling voor Noodhulp voorafgaand aan een botsing niet is ingeschakeld. Dit kan leiden tot een vertraagde reactietijd ...

Modellen: