Citroen C4: Kinderzitje achterin - Veiligheid - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Kinderzitje achterin

"Rug in de rijrichting"

Rug in de rijrichting

Schuif als u een kinderzitje "met de rug in de rijrichting" achterin plaatst de voorstoel naar voren en zet de rugleuning van de voorstoel rechtop, zodat het kinderzitje de voorstoel niet raakt.

"Gezicht in de rijrichting"

Gezicht in de rijrichting

Schuif als u een kinderzitje "met het gezicht in de rijrichting" achterin plaatst de voorstoel naar voren en zet de rugleuning van de voorstoel rechtop, zodat de benen van het kind de voorstoel niet raken.

Controleer of de veiligheidsgordel goed is aangetrokken.

Controleer bij kinderzitjes met een steun of deze steun stabiel op de vloer staat. Verzet indien nodig de voorstoel van de auto.

Middelste zitplaats achter

Een kinderzitje met steun mag nooit op de middelste zitplaats achter worden bevestigd.

Bij een onjuist geplaatst kinderzitje is de bescherming van het kind bij een aanrijding niet meer gewaarborgd.

Door CITROËN aanbevolen kinderzitjes

CITROËN levert een reeks kinderzitjes met artikelnummer die met een driepunts veiligheidsgordel kunnen worden vastgemaakt:

Door CITROËN aanbevolen kinderzitjes

Tabel voor het bevestigen van kinderzitjes met veiligheidsgordel

Overeenkomstig de Europese wetgeving geeft dit overzicht de mogelijkheden aan voor het bevestigen met de veiligheidsgordel van een universeel gehomologeerd kinderzitje (a) in uw auto, gerangschikt naar het gewicht van het kind en de plaats in de auto.

Tabel voor het bevestigen van kinderzitjes met veiligheidsgordel

U: plaats geschikt voor het bevestigen van een universeel goedgekeurd kinderzitje met de veiligheidsgordel. Kinderzitje geplaatst met de rug in de rijrichting of het gezicht in de rijrichting.
U(R1): als U, waarbij de rugleuning van de stoel zo ver mogelijk rechtop moet staan.
U(R2): als U, waarbij de stoel in de hoogste stand en zo ver mogelijk naar achteren moet staan.
X: niet geschikt voor het plaatsen van een kinderzitje voor de aangegeven gewichtsklasse.

  1. Universeel kinderzitje: kinderzitje dat in alle auto's met de veiligheidsgordel kan worden bevestigd.
  2. Groep 0: vanaf de geboorte tot 10 kg. Op de passagiersplaats vóór kan geen reiswieg of kinderbedje voor in de auto worden bevestigd.
  3. Raadpleeg de wetgeving in uw land alvorens een kinderzitje op deze plaats te bevestigen.
  4. Als u een kinderzitje met de rug of het gezicht in de rijrichting op een achterzitplaats bevestigt, moet u de voorstoel naar voren schuiven en de rugleuning ervan rechtop zetten zodat er voldoende ruimte is voor het kinderzitje en de benen van het kind.
Verwijder de hoofdsteun en berg hem op alvorens een kinderzitje met een rugleuning te bevestigen op een zitplaats. Plaats de hoofdsteun terug zodra het kinderzitje is verwijderd.
Zie ook:

Peugeot 308. Hoge belading (SW)
Bagagenet Met dit bagagenet kan de auto tot aan het dak worden beladen: achter de voorstoelen (1e zitrij) wanneer de achterbank is neergeklapt. achter de achterbank (2e zitrij). 1e zitr ...

KIA Cee'd. Voorstoel
Handmatige verstelling Voorwaartse/achterwaartse richting Verstel de stoel als volgt naar voren of naar achteren: 1. Houd de hendel voor de langsverstelling aan de voorzijde van de stoel omh ...

Modellen: