Citroen C4: Parkeerhulp - Rijden - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Parkeerhulp

Parkeerhulp

Deze functie signaleert met behulp van sensoren in de bumper obstakels in de nabijheid van de auto (personen, auto's, bomen, slagbomen, enz.) die binnen het detectiebereik vallen.

Bepaalde obstakels (paaltjes, pionnen, enz.) die aanvankelijk wel worden gedetecteerd, worden mogelijk niet meer gedetecteerd als ze zich in de dode hoek van het detectiebereik van de sensoren bevinden.

Deze functie is een hulpsysteem: de bestuurder dient altijd alert te blijven.

Parkeerhulp achter

Parkeerhulp achter

De functie wordt geactiveerd zodra de achteruitversnelling wordt ingeschakeld.

Dit wordt bevestigd door een geluidssignaal.

Zodra de achteruitversnelling wordt uitgeschakeld, is de functie niet meer actief.

Geluidssignalen

De bestuurder wordt via een onderbroken geluidssignaal gewaarschuwd bij het naderen van obstakels. De frequentie van het geluidssignaal neemt toe naarmate de auto het obstakel nadert.

Aan de weergave van het geluidssignaal via de luidspreker (rechts of links) is te herkennen aan welke zijde van de auto het obstakel zich bevindt.

Zodra de afstand tussen de auto en het obstakel kleiner wordt dan dertig centimeter, klinkt het geluidssignaal ononderbroken.

Parkeerhulp achter

Parkeerhulp achter

Grafische weergave

De grafische weergave is een aanvulling op het geluidssignaal. Op het scherm worden blokken weergegeven die het pictogram van de auto steeds dichter naderen.

Als de auto het obstakel zeer dicht genaderd is, verschijnt het symbool "Gevaar" op het scherm.

Parkeerhulp vóór

De parkeerhulp vóór is een aanvulling op de parkeerhulp achter en wordt geactiveerd zodra er bij een wagensnelheid van maximaal 10 km/h vóór de auto een obstakel wordt gedetecteerd.

De parkeerhulp vóór wordt uitgeschakeld zodra de auto langer dan drie seconden stilstaat met een ingeschakelde versnelling vooruit, als er geen obstakel meer wordt gedetecteerd of wanneer de wagensnelheid hoger wordt dan 10 km/h.

Aan de hand van het geluid dat via de luidspreker (voor of achter) wordt weergegeven, is te herkennen of het obstakel zich voor of achter de auto bevindt.

Uitschakelen/activeren van de parkeerhulp vóór en achter

Uitschakelen/activeren van de parkeerhulp vóór en achter

De functie kan worden uitgeschakeld door deze knop in te drukken. Het controlelampje in de knop gaat branden.

Door de knop opnieuw in te drukken wordt de functie weer geactiveerd. Het controlelampje dooft.

De functie wordt automatisch uitgeschakeld zodra een aanhanger wordt aangekoppeld of een fietsendrager wordt gemonteerd (auto's voorzien van een door CITROËN aanbevolen trekhaak of fietsendrager).

Storing

Als er een storing optreedt, gaat bij het inschakelen van de achteruitversnelling dit verklikkerlampje op het instrumentenpaneel branden en/of wordt er een bericht op het display weergegeven, in combinatie met een geluidssignaal (korte pieptoon).

Raadpleeg het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Controleer bij slecht weer of in winterse omstandigheden of de sensoren soms bedekt zijn met modder, ijs of sneeuw. Bij het inschakelen van de achteruitversnelling geeft een geluidssignaal (lange pieptoon) aan dat de sensoren vuil kunnen zijn.

De parkeerhulp kan geluidssignalen geven als reactie op bepaalde omgevingsgeluiden (motoren, vrachtwagens, drilboren, enz.

Zie ook:

Peugeot 308. Motorkap
Schakel het Stop&Start-systeem altijd uit als u handelingen onder de motorkap wilt uitvoeren, om letsel door het automatisch activeren van de START-stand te voorkomen. ...

KIA Cee'd. Werking van de Smart Key
Portieren vergrendelen Portieren ontgrendelen Achterklep ontgrendelen Met de Smart Key kunt u de portieren en achterklep ver- en ontgrendelen en zelfs de motor starten zonder dat u de ...

Modellen: