Citroen C4: Starten van de motor - Starten / Afzetten van de motor met de sleutel - Rijden - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Starten van de motor

Handrem aangetrokken, versnellingsbak in de neutraalstand of selectiehendel in de stand N of P:

In bepaalde gevallen is veel kracht nodig bij het draaien aan het stuurwiel (bijvoorbeeld als de wielen niet rechtuit staan).

Wacht tot dit verklikkerlampje op het instrumentenpaneel dooft en activeer vervolgens de startmotor door de sleutel in de stand 3 te houden tot de motor is aangeslagen. Geef hierbij geen gas. Laat de sleutel los zodra de motor draait.

Onder winterse omstandigheden blijft het verklikkerlampje langer branden.

Als de motor warm is, gaat het verklikkerlampje niet branden.

 

Als de motor niet direct start, zet dan het contact af. Wacht even alvorens opnieuw te starten. Als de motor ook na een aantal pogingen niet aanslaat, probeer dan niet langer de motor te starten: de startmotor en de motor zouden beschadigd kunnen raken. Neem contact op met het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

 

Laat de motor bij gematigde temperaturen niet stationair warmdraaien, maar rijd zo snel mogelijk weg zonder de motor veel toeren te laten draaien.

 

Laat de motor nooit draaien in een onvoldoende geventileerde, afgesloten ruimte: verbrandingsmotoren stoten gevaarlijke gassen, zoals koolmonoxide, uit. Kans op vergiftiging met dodelijke afloop! Laat onder extreem koude omstandigheden (temperaturen lager dan -23°C) de motor gedurende 4 minuten stationair draaien alvorens weg te rijden. Deze handelswijze komt de goede werking en de duurzaamheid van de mechanische onderdelen van de auto, motor en versnellingsbak ten goede.
Zie ook:

Citroen C4. Massagefunctie
Deze functie zorgt voor een massage ter hoogte van de lendenen en werkt alleen bij draaiende motor. Druk op de schakelaar om de functie in te schakelen. Het controlelampje in de schakelaar ...

Ford Focus. Bestuurderswaarschuwing
WAARSCHUWING Het systeem is bedoeld om de bestuurder te helpen. Het systeem is niet bedoeld ter vervanging van uw aandacht en inschattingsvermogen. U bent nog steeds verantwoordelijk om tij ...

Modellen: