Ford Focus: Eco-modus - Rijhulpmiddelen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Eco-modus

Werking

Het systeem is ontworpen om bepaalde rijeigenschappen te bewaken zodat u efficiënter kunt rijden. Zie Economisch rijden.

N.B.: De efficiëntieniveaus leveren geen specifiek cijfer voor brandstofverbruik op. Zie Brandstofverbruik.

N.B.: Het systeem geeft alleen het efficiëntieniveau voor de huidige rit aan. Het systeem wordt gereset telkens wanneer u het contact aanzet.

Weergave systeem Eco-modus

U kunt het huidige efficiëntieniveau of het tripoverzicht in het informatiedisplay bekijken.

Huidige efficiëntieniveau

De weergavering stijgt naarmate het huidige efficiëntieniveau stijgt en gaat branden wanneer de maximale efficiëntie is bereikt. Het niveau wordt voortdurend aangepast om het efficiëntieniveau voor de huidige rit aan te geven.

Om het huidige efficiëntieniveau te bekijken, gebruikt u de bedieningstoetsen voor het informatiedisplay op het stuurwiel om het volgende te selecteren:

Menu-item Handeling
MyView Druk op de menutoets.
Eco-coach Druk op de OK-toets.

Tripoverzicht

Het berekende tripoverzicht wordt weergegeven als vier gekleurde balken. De balken verlopen van links naar rechts naarmate de berekende efficiëntieniveaus stijgen. De balken geven het gemiddelde efficiëntieniveau aan voor acceleratie, afremmen, snelheid en schakelen gedurende de totale afstand die uw auto heeft afgelegd tijdens de huidige rit.

N.B.: Auto's met een automatische transmissie hebben geen balk om te schakelen.

Om het tripoverzicht te bekijken, gebruikt u de bedieningstoetsen voor het informatiedisplay op het stuurwiel om het volgende te selecteren:

Menu-item Handeling
MyView Druk op de menutoets.
Eco-coach Druk op de OK-toets.Druk er opnieuw op om het tripoverzicht te bekijken.

Stuurinrichting

Informatiemeldingen stuurinrichting

Mededeling Omschrijving
Stuurbekrachtiging Storing Onderhoud zsm Het systeem heeft niet correct gewerkt.Breng de auto tot stilstand zodra dit veilig kan.De auto blijft volledig bestuurbaar, maar hiervoor is meer kracht vereist.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
Zie ook:

Ford Focus. Assistentie midden rijstrook in- en uitschakelen
De indicatie verschijnt op het informatiedisplay. Wanneer het systeem is ingeschakeld, verandert de indicator om de status van het systeem aan te geven. Grijs wijst ero ...

Toyota Auris. Bluetooth-audio/telefoon
De volgende functies zijn beschikbaar wanneer gebruik wordt gemaakt van draadloze Bluetooth-communicatie: ■ Bluetooth-audio Met het Bluetooth-audiosysteem kunt u via draadloze communicatie g ...

Modellen: