Citroen C4: Tankbeveiliging (diesel) - Praktische informatie - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Tankbeveiliging (diesel)

Dit mechanisme is aangebracht in auto's met een dieselmotor, waardoor het onmogelijk is om benzine te tanken. Hiermee wordt schade aan motoren, ontstaan door het tanken van de verkeerde brandstof, voorkomen.

Deze voorziening, die in de tankopening is ingebouwd, is zichtbaar zodra u de brandstoftankdop verwijdert.

Werking

Tankbeveiliging (diesel)

Wanneer u bij een dieseluitvoering een benzinetankpistool in de tankopening plaatst, wordt dit tegengehouden door een klep, waardoor het vergrendeld blijft en er dus niet getankt kan worden.

Probeer in dat geval niet toch te tanken maar kies een dieseltankpistool.

Het vullen van de brandstoftank met behulp van een jerrycan is wel mogelijk.

Houd de tuit van de jerrycan recht, druk deze niet tegen de klep van de tankbeveiliging en giet voorzichtig om ervoor te zorgen dat de brandstof netjes in de vulopening stroomt.

 

Reizen naar het buitenland Omdat de tankpistolen voor het tanken van Diesel per land kunnen verschillen, kan de aanwezigheid van een tankbeveiliging op de auto er toe leiden dat tanken niet mogelijk is.

Niet alle auto's met een dieselmotor zijn voorzien van een tankbeveiliging.

Daarom adviseren wij u voordat u naar het buitenland afreist bij het CITROËNnetwerk te informeren of uw auto geschikt is om in het desbetreffende land te kunnen tanken.

Zie ook:

Ford Focus. Auto's met dieselmotor
N.B.: De motor start pas wanneer de controlelamp gloeibougies is gedoofd.Onder extreem koude omstandigheden kan dit enkele seconden duren.Motor start niet - auto's met handgeschakelde transm ...

KIA Cee'd. Interieurfilter
Filter controleren Als er veelvuldig met de auto gereden wordt in druk stadsverkeer of een stoffige omgeving, moet het filter vaker worden gecontroleerd en indien nodig worden vervangen. Als u al ...

Modellen: