Citroen C4: Veiligheidsgordels vóór - Veiligheidsgordels - Veiligheid - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Veiligheidsgordels vóór

De veiligheidsgordels vóór zijn voorzien van een pyrotechnische gordelspanner en een spankrachtbegrenzer.

Deze systemen zorgen voor extra bescherming van de bestuurder en passagier bij frontale en zijdelingse aanrijdingen.

Bij een krachtige aanrijding zorgen de pyrotechnische gordelspanners ervoor dat de veiligheidsgordels stevig tegen de lichamen van de inzittenden worden getrokken.

De pyrotechnische gordelspanners zijn actief zodra het contact wordt aangezet.

De spankrachtbegrenzer beperkt de kracht waarmee de gordel tegen het lichaam van de inzittenden getrokken wordt en bevordert daarmee de veiligheid.

Omdoen

Losmaken

Hoogteverstelling

Hoogteverstelling

Controlelampje veiligheidsgordel losgemaakt/niet vastgemaakt (op instrumentenpaneel)

Als het contact wordt aangezet, gaat dit controlelampje branden om aan te geven dat de bestuurder en/of voorpassagier zijn gordel nog niet heeft vastgemaakt.

Als de snelheid hoger is dan 20 km/h, knippert het controlelampje gedurende 2 minuten in combinatie met een steeds sterker wordend geluidssignaal. Na deze 2 minuten blijft het controlelampje branden zolang de bestuurder en/of voorpassagier zijn veiligheidsgordel niet heeft vastgemaakt.

Display controlelampjes veiligheidsgordels

Display controlelampjes veiligheidsgordels

  1. Controlelampje veiligheidsgordel bestuurder losgemaakt/niet vastgemaakt.
  2. Controlelampje veiligheidsgordel voorpassagier losgemaakt/niet vastgemaakt.

Op het display van de veiligheidsgordels en de airbag aan passagierszijde gaat het controlelampje 1 of 2 rood branden. Tevens hoort u een waarschuwingssignaal en verschijnt er een bericht op het display als de veiligheidsgordel niet is vastgemaakt of weer is losgemaakt.

Zie ook:

KIA Cee'd. Motorkap
Motorkap openen 1. Trek aan de ontgrendelknop om de motorkap te ontgrendelen. De motorkap komt iets omhoog. WAARSCHUWING Parkeer de auto op een vlakke ondergrond, zet de motor uit, zet ...

KIA Cee'd. Buitenspiegel
Stel de spiegels af voordat u gaat rijden. Uw auto is uitgerust met zowel een linker als een rechter buitenspiegel. De spiegels kunnen elektrisch versteld worden met de schakelaar. De spiegels k ...

Modellen: