Citroen C4: Wegrijden - Automatische versnellingsbak - Rijden - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Wegrijden

Als niet aan de bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, klinkt een geluidssignaal en verschijnt een melding op het display van het instrumentenpaneel.

Als u de selectiehendel uit de stand P haalt zonder het rempedaal ingetrapt te houden, zal op het instrumentenpaneel dit verklikkerlampje gaan branden of dit pictogram verschijnen in combinatie met het knipperen van de P, een melding en een geluidssignaal.

Als de parkeerrem handmatig wordt vrijgezet, begint de auto direct te rijden.

Als de parkeerrem is aangetrokken en de automatische stand is geactiveerd, geef dan geleidelijk gas.

Als de parkeerrem niet automatisch wordt vrijgezet, controleer dan of de voorportieren correct zijn gesloten.

 

Als tijdens het rijden per ongeluk de stand N wordt geselecteerd, laat het motortoerental dan zakken tot stationair toerental, zet de selectiehendel in de stand D en trap het gaspedaal weer in.

 

Als de motor stationair draait, het rempedaal is losgelaten en de stand R, D of M is geselecteerd, zet de auto zich zelfs al in beweging als het gaspedaal niet is ingetrapt.

Laat bij draaiende motor daarom geen kinderen alleen in de auto achter.

Trek de parkeerrem aan en selecteer de stand P indien er onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd bij draaiende motor.

Automatisch schakelprogramma

De versnellingsbak werkt dan in de autoadaptieve stand, zonder dat u zelf hoeft te schakelen. De versnellingsbak kiest voortdurend de meest geschikte versnelling, afhankelijk van de rijstijl, het profiel van de weg en de belading van de auto.

Voor een maximale acceleratie zonder de stand van de selectiehendel te wijzigen, moet het gaspedaal volledig worden ingetrapt (kickdown).

De versnellingsbak schakelt automatisch terug of handhaaft de ingeschakelde versnelling totdat de motor het maximum toerental bereikt.

Bij het remmen schakelt de versnellingsbak automatisch terug om sterker op de motor af te remmen.

Om de veiligheid te verbeteren schakelt de versnellingbak niet naar een hogere versnelling als u het gaspedaal plotseling loslaat.

Zet de selectiehendel nooit in de stand N als de auto rijdt.

Zet de selectiehendel nooit in de stand P of R als de auto niet volledig stilstaat.

Zie ook:

Ford Focus. Navigatie
N.B.: Ga voor meer informatie naar de lokale website van Ford. Selecteer de navigatieoptie in de functiebalk. Kaartweergavemenu. Inzoomen. Uitzoomen. Rou ...

Toyota Auris. Startblokkering
De sleutels van de auto zijn uitgerust met ingebouwde transponderchips die voorkomen dat de motor gestart kan worden met een sleutel die niet in een eerder stadium geregistreerd is in de boordcompu ...

Modellen: