KIA Cee'd: Ruitenwissers (voor) - Ruitenwissers en ruitensproeiers - Kenmerken van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Ruitenwissers (voor)

De werking is als volgt als het contact in stand ON staat.

: Druk voor een enkele wisbeweging de bedieningsschakelaar in deze positie en laat hem weer los. De ruitenwissers zullen blijven werken zolang de schakelaar in deze stand wordt gehouden.

O : Ruitenwisser is uitgeschakeld

--- : De ruitenwissers werken met regelmatige intervallen. Gebruik deze stand bij motregen of mist.

Draai aan de snelheidsregelknop om de snelheid te wijzigen.

1 : Normale wissersnelheid

2 : Hoge wissersnelheid

AANWIJZING Maak de ruit vrij van sneeuw en ijs alvorens de ruitenwissers te gebruiken of ontdooi de voorruit gedurende 10 min.

Anders werken de ruitenwissers mogelijk niet goed en kunnen ze beschadigd raken.

Als u sneeuw en/of ijs niet verwijdert voordat u de ruitenwissers en ruitensproeiers gebruikt, kan er schade ontstaan aan het ruitenwisser- en ruitensproeiersysteem.

Ruitenwissers en ruitensproeiers

Automatische regeling (AUTO) (indien van toepassing)

De regensensor bovenaan op de voorruit registreert de hoeveelheid regen en schakelt de ruitenwisser automatisch in met de juiste snelheid/intervaltijd.

Hoe harder het regent, hoe hoger de wissersnelheid. Als het ophoudt met regenen, wordt de ruitenwisser automatisch uitgeschakeld.

Draai aan de snelheidsregelknop om de snelheid te wijzigen (1).

Als de wisserschakelaar in de stand AUTO is gezet terwijl het contact ON is, zal de wisser eenmaal werken om een controle van het systeem uit te voeren.

Zet de schakelaar in stand OFF als de ruitenwisser niet in gebruik is.

OPMERKING Als het contact in stand ON staat en de schakelaar voor de ruitenwissers vóór in de stand AUTO, neem dan onderstaande aanwijzingen in acht om letsel te voorkomen:
  • Raak het bovenste deel van de voorruit, waar de regensensor zich bevindt, niet aan.
  • Veeg het bovenste deel van de voorruit niet schoon met een vochtige doek.
  • Oefen geen druk uit op de voorruit.

 

OPMERKING Zet de schakelaar tijdens het wassen van de auto in stand OFF om te voorkomen dat de ruitenwissers automatisch worden ingeschakeld.

Als de ruitenwissers tijdens het wassen worden ingeschakeld, raken ze mogelijk beschadigd.

Verwijder de behuizing van de regensensor bovenaan de voorruit aan passagierszijde niet. Eventuele schade aan onderdelen die hierdoor kan ontstaan, valt niet onder de fabrieksgarantie.

Zet de ruitenwisserschakelaar's winters voor het starten van de motor in stand OFF. Als de ruitenwissers worden ingeschakeld terwijl de wisserbladen vastgevroren zijn, kunnen deze beschadigd raken. Verwijder alle sneeuw en ijs van de voorruit voordat de ruitenwissers worden ingeschakeld.

Zie ook:

Peugeot 308. "Keyless entry and start" met afstandsbediening
U kunt om de auto te ontgrendelen (openen) of vergrendelen (sluiten) de centrale vergrendeling bedienen met de sleutel in het portierslot of met de afstandsbediening. De sleutel met afstandsbedie ...

Citroen C4. Vervangen van een zekering
Voordat u een zekering vervangt, dient u: de oorzaak van de storing op te sporen en te (laten) verhelpen, alle stroomverbruikers uit te schakelen, de auto te parkeren en het contact uit te zet ...

Modellen: