Ford Focus: Aandrijfregeling - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Aandrijfregeling

Werking

Het tractieregelsysteem helpt het doordraaien van aangedreven wielen en verlies van tractie te voorkomen.

Indien uw auto begint te schuiven, laat het systeem de remmen van individuele wielen aangrijpen en, indien nodig, vermindert het tegelijkertijd het motorvermogen. Indien de wielen tijdens het accelereren op gladde of losse ondergrond doordraaien, vermindert het systeem het motorvermogen om de tractie te vergroten.

Gebruik maken van aandrijfregeling

WAARSCHUWING

Het lampje van de stabiliteits- en aandrijfregeling blijft branden als het systeem een storing detecteert. Controleer dat u de aandrijfregeling niet handmatig hebt uitgeschakeld via de knoppen op het informatiedisplay of de schakelaar. Als het lampje van de stabiliteitsregeling en aandrijfregeling nog steeds blijft branden, laat het systeem dan onmiddellijk controleren door een erkende dealer. De auto besturen terwijl de aandrijfregeling is uitgeschakeld, kan leiden tot een groter risico op verlies van controle over de auto, kantelen van de auto en (dodelijke) verwondingen.

Als uw auto vastzit in de sneeuw of in de modder, kan het goed zijn om de aandrijfregeling uit te schakelen, zodat de wielen kunnen draaien.

Aandrijfregeling in- of uitschakelen

Druk op de knop op de middenconsole.

N.B.: Het systeem wordt ingeschakeld wanneer u het contact aanzet.

N.B.: Als u de aandrijfregeling uitschakelt, blijft de stabiliteitsregeling ingeschakeld.

N.B.: Het systeem wordt uitgeschakeld als er een storing is.

Waarschuwingslamp aandrijfregeling uit

Gaat branden wanneer u het systeem uitschakelt.

Gripregeling - waarschuwingslampje

Knippert tijdens werking.

Als de lamp niet gaat branden als u het contact aanzet of blijft branden wanneer de motor draait, wijst dit op een storing.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
Zie ook:

Peugeot 308. Stop & Start
Het Stop & Start-systeem zet de motor tijdelijk af (STOP-stand) als u stopt (bij rood licht, opstoppingen enz.). De motor wordt automatisch gestart (START-stand) als u weer weg wilt rijden. He ...

Toyota Auris. Plaatsen van een garagekrik
Volg bij het gebruik van een garagekrik altijd de bij de krik geleverde handleiding en wees voorzichtig. Krik de auto uitsluitend op met de garagekrik onder een van de aangegeven kriksteunpunten. ...

Modellen: