Ford Focus: Automatisch vasthouden - Remmen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Automatisch vasthouden

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Remmen / Automatisch vasthouden

WAARSCHUWING

Het systeem vervangt niet de parkeerrem. Bedien voor het verlaten van de auto altijd de parkeerrem.

Wanneer het systeem wordt ingeschakeld, moet u in uw auto blijven zitten. U blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het besturen van de auto, de bewaking van het systeem en ingrijpen indien nodig. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Het systeem wordt uitgeschakeld als er een defect is of als u het toerental van de motor onnodig opdrijft.

Het systeem is ontworpen om de remmen in te schakelen om de auto in stilstand te houden nadat u de auto tot stilstand hebt gebracht en het rempedaal hebt losgelaten. Dit kan handig zijn in bepaalde situaties, bijvoorbeeld terwijl u wacht op een helling of in het verkeer.

Automatisch vasthouden uit- en inschakelen

Druk op de knop op de middenconsole. De knop gaat branden wanneer u het systeem inschakelt.

N.B.: U kunt het systeem pas inschakelen nadat u het bestuurdersportier hebt gesloten, uw veiligheidsgordel hebt vastgemaakt en de motor hebt gestart.

N.B.: Het systeem onthoudt de laatstgekozen instelling.

Zorg dat u het systeem uitschakelt voordat u de auto gebruikt om een aanhanger te slepen of een automatische carwash gebruikt.

Automatisch vasthouden gebruiken
  1. Gebruik de remmen om de auto volledig tot stilstand te brengen. In het informatiedisplay gaat het lampje branden dat aangeeft dat automatisch vasthouden actief is.
  1. Maak het rempedaal los. Het systeem houdt de auto vast in stilstand. In het informatiedisplay blijft het lampje branden dat aangeeft dat automatisch vasthouden actief is.
N.B.: Het systeem wordt alleen ingeschakeld als u voldoende remdruk uitoefent. Als uw auto op een steile helling staat, moet u het rempedaal wellicht harder intrappen voordat het systeem wordt ingeschakeld.

N.B.: Onder bepaalde omstandigheden kan het systeem de elektrische parkeerrem inschakelen. De waarschuwingslamp van het remsysteem gaat dan branden. De elektrische parkeerrem wordt losgelaten wanneer u het gaspedaal intrapt. Zie Elektrische handrem.

N.B.: Als de motor wordt uitgeschakeld via Auto-Start-Stop, blijft automatisch vasthouden actief.

N.B.: Het systeem wordt uitgeschakeld als u in de achteruit (R) schakelt en het rempedaal intrapt.

  1. Rijd op de normale manier weg.Het systeem laat de remmen los en het lampje dat aangeeft dat automatisch vasthouden actief is, gaat uit.
Controlelampje automatisch vasthouden

Het controlelampje automatisch vasthouden gaat branden in het informatiedisplay wanneer het systeem is ingeschakeld en actief of niet beschikbaar is.

Gaat branden als het systeem actief is. De auto blijft stilstaan nadat u het rempedaal loslaat. Gaat branden wanneer het systeem is ingeschakeld maar niet beschikbaar is om uw auto in stilstand te houden.

Het systeem is wellicht niet beschikbaar in de volgende situaties:

Informatiemeldingen automatisch vasthouden

Mededeling Handeling
Auto-Hold systeem Doe portier dicht en gordel om voor activering Wordt weergegeven als herinnering dat u het bestuurdersportier volledig moet sluiten en de veiligheidsgordel van de bestuurder moet vastmaken.
Auto-Hold systeem niet beschikbaar Wordt weergegeven wanneer het systeem niet beschikbaar is.
Auto-Hold systeem Rem en schakelaar indrukken voor beëindigen Wordt weergegeven wanneer het systeem actief is. Trap het rempedaal in en druk op de knop voor automatisch vasthouden op de middenconsole om het systeem uit te schakelen.
Auto-Hold systeem Storing Rempedaal indrukken Trap het rempedaal volledig in.Het systeem heeft een storing ontdekt die onderhoud vereist.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
Auto-Hold systeem Storing Het systeem heeft een storing ontdekt die onderhoud vereist.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
Zie ook:

Ford Focus. Instrumentenpaneel
Meters Instrumentenpaneel Toerenteller. Informatiedisplay. Snelheidsmeter. Brandstofmeter. Indicator versnellingshendelstand automatische transmissie. ...

Ford Focus. Overzicht motorruimte - 1.5L TiVCT, rechts stuur
Expansiereservoir. Zie Motorkoelvloeistof controleren. Remvloeistofreservoir. Zie Remvloeistof controleren. Motorolievuldop. Zie Motorolie c ...

Modellen: