Ford Focus: Algemene informatie - Verlichting - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Algemene informatie

Condens in de voor- en achterlampen van de buitenverlichting

Voor- en achterlampen van de buitenverlichting hebben ontluchtingsopeningen ten behoeve van normale wijzigingen in de luchtdruk.

Condensvorming kan een natuurlijke bijkomstigheid van deze constructie zijn. Wanneer vochtige lucht via de ontluchtingsopeningen in de lampeenheid binnendringt, bestaat de mogelijkheid dat condensvorming optreedt wanneer de temperatuur laag is. Wanneer normale condensvorming optreedt, kan zich een licht waas aan de binnenzijde van de lens vormen. Dit fijne waas verdwijnt wanneer de lampen normaal in bedrijf zijn geleidelijk via de ontluchtingsopeningen.

Onder droge weersomstandigheden kan dit oplossen 48 uur duren.

Voorbeelden van acceptabele condensvorming zijn:

Voorbeelden van onacceptabele condensvorming zijn:Ontdekt u onacceptabele condensvorming, laat uw auto dan door een officiële dealer controleren.
Zie ook:

KIA Cee'd. Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheidsgordels
WAARSCHUWING Alle inzittenden moeten te allen tijde hun veiligheidsgordel dragen. Veiligheidsgordels en kinderzitjes beperken de kans op letsel in geval van een aanrijding of een noodsto ...

Peugeot 308. Tip voor het verplaatsen van de lichtunit (uitvoering met halogeenlampen)
Ga om de lichtunit enkele centimeters naar voren te verplaatsen om bij de lampen te komen als volgt te werk: Verplaats de oranje clip naar achteren en trek vervolgens aan de stekker terwi ...

Modellen: