Ford Focus: Assistentie midden rijstrook in- en uitschakelen - Systeem hulp bij blijven rijden op 
	rijstrook - Auto's met: Midden rijstrook - Rijhulpmiddelen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Assistentie midden rijstrook in- en uitschakelen

De indicatie verschijnt op het informatiedisplay.

Wanneer het systeem is ingeschakeld, verandert de indicator om de status van het systeem aan te geven.

Grijs wijst erop dat het systeem is ingeschakeld maar niet actief is.

Groen wijst erop dat het systeem actief is en hulp bij het stuurdraaimoment biedt om uw auto in het midden van de rijstrook te houden.

Het systeem wordt ingeschakeld wanneer geldige rijstrookmarkeringen worden gedetecteerd. Als er geen geldige rijstrookmarkeringen worden gedetecteerd, blijft het systeem inactief totdat geldige markeringen beschikbaar zijn.

Het systeem werkt wellicht niet correct onder de volgende omstandigheden:Wanneer het systeem actief is en de richtingaanwijzer is ingeschakeld, wordt het systeem onmiddellijk geannuleerd. Het systeem blijft in de stand-bymodus zolang de richtingaanwijzer is ingeschakeld. Het systeem wordt weer automatisch geactiveerd wanneer het voertuig in het midden van een rijstrook rijdt en de richtingaanwijzer is uitgeschakeld.

Wanneer het systeem actief is en een bepaalde tijd geen stuuractiviteit detecteert, waarschuwt het systeem u dat u de handen op het stuurwiel moet houden. Als u niet reageert op de waarschuwingen, wordt het systeem geannuleerd en wordt uw auto afgeremd tot stationair toerental terwijl de controle over het stuur wordt behouden. Het systeem waarschuwt u ook als uw auto rijstrookmarkeringen overschrijdt zonder dat enige stuuractiviteit wordt gedetecteerd.

N.B.: Het systeem kan een lichte grip of aanraking op het stuurwiel detecteren alsof u zonder handen rijdt.

Het systeem kan op elk moment worden onderdrukt door uw auto te besturen.

Automatisch annuleren

Wanneer het systeem wordt geannuleerd omwille van externe omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer er geen rijstrookmarkeringen beschikbaar zijn en uw handen op het stuurwiel rusten, klinkt een geluidssignaal en wordt een waarschuwing weergegeven in het informatiedisplay.

Wanneer het systeem wordt geannuleerd omwille van externe omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer er geen rijstrookmarkeringen beschikbaar zijn en uw handen niet op het stuurwiel rusten, waarschuwt het systeem u onmiddellijk de controle over het voertuig weer over te nemen. Als deze waarschuwing wordt genegeerd, remt het systeem de auto af terwijl de controle over het stuur wordt behouden.

Als uw auto begint af te remmen, moet u de controle over het stuur nemen en op de knop drukken om de volledige systeemprestaties te hervatten.

Automatisch annuleren kan zich ook voordoen als:N.B.: Als uw auto twee keer tijdens een rijcyclus vertraagt omwille van inactiviteit van de bestuurder, wordt het systeem uitgeschakeld tot de volgende contactcyclus.
Zie ook:

Citroen C4. Voorzieningen achter
12V-aansluiting Verwijder het afdekkapje en sluit een geschikte adapter aan als u een 12V-accessoire wilt aansluiten (max. 120 W). Armleuning achter Voor het comfort van de achterpassagie ...

KIA Cee'd. Geheugen bestuurdersstoel
(indien van toepassing, voor automatisch instelbare stoel) De bestuurdersstoel heeft een geheugen, waarin de stand van de stoel met een druk op de knop kan worden opgeslagen of teruggezet. Ve ...

Modellen: