Ford Focus: Auto-Start-Stop - Automatische 
	transmissie - Unieke 
rijeigenschappen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Auto-Start-Stop - Automatische transmissie

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Unieke rijeigenschappen / Auto-Start-Stop - Automatische transmissie

WAARSCHUWING

Zet het contact steeds uit en schakel de parkeerrem helemaal in voordat u enige onderhoudswerkzaamheden uitvoert of uw auto verlaat. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dat leiden tot ernstige of dodelijke verwondingen als de motor opnieuw start.

Werking

Het systeem is ontworpen om het brandstofverbruik en de CO2-emissies te verlagen door de motor uit te schakelen wanneer de auto stationair draait, bijvoorbeeld bij verkeerslichten. Uw auto heeft een verbeterde accu en startmotor die ontworpen zijn om de motor vaker te starten.

Het systeem schakelt de motor wellicht niet uit onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld:Het systeem start de motor opnieuw onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld:N.B.: De snelheid van de ventilatormotor kan veranderen wanneer het systeem de motor start.

Auto-Start-Stop gebruiken

WAARSCHUWING

Schakel de parkeerrem in en schakel in de parkeerstand (P) voordat u de auto verlaat.

De motor stoppen

Breng de auto tot stilstand en houd uw voet op het rempedaal en de transmissie in de vooruit (D).

N.B.: De motor stopt als u in de parkeerstand (P) of neutraal (N) schakelt, ongeacht of u het rempedaal al dan niet intrapt.

N.B.: Stuurbekrachtiging wordt uitgeschakeld wanneer de motor is uitgeschakeld.

Auto's met automatisch vasthouden

N.B.: Als automatisch vasthouden actief is, start het systeem de motor niet opnieuw als u uw voet van het rempedaal afhaalt. Het systeem start de motor opnieuw wanneer u het gaspedaal intrapt.

De motor opnieuw startenHet systeem in- en uitschakelen

N.B.: OFF gaat branden in de schakelaar.

Druk opnieuw op de schakelaar om het systeem weer in te schakelen.

De indicatielamp van Auto-Start-Stop brandt groen wanneer de motor stopt. Deze knippert oranje en er wordt een bericht weergegeven als u iets moet doen.

N.B.: U kunt de reden waarom het systeem niet beschikbaar is weergeven in het informatiedisplay.

N.B.: Het systeem wordt uitgeschakeld wanneer het een storing detecteert. Als het uitgeschakeld blijft, laat u de auto zo snel mogelijk controleren.

Informatiemeldingen

Mededeling Toestand Handeling
Auto StartStop Rempedaal indrukken voor starten motor Het systeem moet de motor weer starten maar daarvoor is uw bevestiging nodig. Trap het rempedaal in om de motor te opnieuw te starten.
Auto StartStop In P zetten en motor herstarten Het systeem werkt niet. Schakel in de parkeerstand (P) en start de motor zelf opnieuw.

De batterij vervangen

Vervang de accu door een accu met exact dezelfde specificaties opdat het systeem weer naar behoren zal werken.
Zie ook:

Ford Focus. Licentieovereenkomst voor eindgebruikers van TeleNav-software
Lees deze voorwaarden en bepalingen zorgvuldig voordat u de TeleNav-software gebruikt. Uw gebruik van de TeleNav-software betekent dat u deze voorwaarden en bepalingen accepteert. Als u niet ...

Toyota Auris. Informatie over brandstof
Benzinemotor EU: Gebruik uitsluitend loodvrije benzine conform de Europese norm EN228. Gebruik loodvrije benzine met een octaangetal van 95 RON (Research Octane Number) of hoger voor optimale p ...

Modellen: