Ford Focus: Auto-Start-Stop - Handgeschakelde 
	versnellingsbak - Unieke 
rijeigenschappen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Auto-Start-Stop - Handgeschakelde versnellingsbak

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Unieke rijeigenschappen / Auto-Start-Stop - Handgeschakelde versnellingsbak

WAARSCHUWING

Zet het contact steeds uit en schakel de parkeerrem helemaal in voordat u enige onderhoudswerkzaamheden uitvoert of uw auto verlaat. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dat leiden tot ernstige of dodelijke verwondingen als de motor opnieuw start.

Werking

Het systeem is ontworpen om het brandstofverbruik en de CO2-emissies te verlagen door de motor uit te schakelen wanneer de auto stationair draait, bijvoorbeeld bij verkeerslichten. Uw auto heeft een verbeterde accu en startmotor die ontworpen zijn om de motor vaker te starten.

Het systeem schakelt de motor wellicht niet uit onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld:Het systeem start de motor opnieuw onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld:N.B.: De snelheid van de ventilatormotor kan veranderen wanneer het systeem de motor start.

Auto-Start-Stop gebruiken

De motor stoppen
  1. Stop de auto.
  1. Schakel naar neutraal.
  1. Laat het koppelingspedaal opkomen.
N.B.: Stuurbekrachtiging wordt uitgeschakeld wanneer de motor is uitgeschakeld.

De motor opnieuw starten

Trap het koppelingspedaal volledig in.

N.B.: Om maximaal voordeel uit het systeem te halen, schakelt u naar neutraal en laat u het koppelingspedaal los wanneer u de auto langer dan drie seconden stopt.

N.B.: Het systeem omvat ook recuperatie na stilstand. Trap het koppelingspedaal helemaal in om de motor opnieuw te starten nadat deze is gestopt.

Het systeem in- en uitschakelen

N.B.: OFF gaat branden in de schakelaar.

Druk opnieuw op de schakelaar om het systeem weer in te schakelen.

De indicatielamp van Auto-Start-Stop brandt groen wanneer de motor stopt. Deze knippert oranje en er wordt een bericht weergegeven als u iets moet doen.

N.B.: U kunt de reden waarom het systeem niet beschikbaar is weergeven in het informatiedisplay.

N.B.: Het systeem wordt uitgeschakeld wanneer het een storing detecteert. Als het uitgeschakeld blijft, laat u de auto zo snel mogelijk controleren.

Waarschuwing automatische start/stop

Weerklinkt wanneer u het bestuurdersportier opent en het systeem de motor heeft uitgeschakeld.

Informatiemeldingen

Mededeling Toestand Handeling
Auto StartStop Pedaal indrukken voor starten motor Het systeem moet de motor weer starten maar daarvoor is uw bevestiging nodig. Trap het gaspedaal, rempedaal of koppelingspedaal in.
Auto StartStop Handmatig starten vereist Het systeem werkt niet. Start de motor opnieuw.
Auto StartStop In vrij zetten voor starten motor Het systeem moet de motor opnieuw starten, maar dat is niet mogelijk omdat de transmissie in een versnelling staat. Schakel in neutraal en start de motor opnieuw.

De batterij vervangen

Vervang de accu door een accu met exact dezelfde specificaties opdat het systeem weer naar behoren zal werken.
Zie ook:

Opel Astra. Achteruitkijkcamera
De achteruitkijkcamera helpt de bestuurder bij het achteruitrijden door middel van een weergave van het gebied achter de auto. Het camerabeeld wordt getoond in de Colour-Info-Display. Waars ...

Ford Focus. Algemene informatie
WAARSCHUWING Door langdurig stationair draaien met hoge motortoerentallen kan tot zeer hoge temperaturen in de motor en het uitlaatsysteem leiden, waardoor het risico op brand of andere sch ...

Modellen: