Ford Focus: Automatisch in- en uitschakelende 
	ruitenwissers - Ruitenwissers en ruitensproeiers - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Automatisch in- en uitschakelende ruitenwissers

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Ruitenwissers en ruitensproeiers / Automatisch in- en uitschakelende ruitenwissers

De automatische wisfunctie maakt gebruik van een regensensor in het gebied rond de binnenspiegel. De ruitenwissers werken wanneer de regensensor water op de voorruit ter hoogte van de sensor detecteert. De regensensor blijft de hoeveelheid water bewaken en past de snelheid van de ruitenwissers aan.

U kunt de automatische wisfunctie in- of uitschakelen via het informatiedisplay.

N.B.: Als u de automatische wisfunctie uitschakelt in het informatiedisplay, werken de ruitenwissers in de intervalstand.

Automatisch in- en uitschakelende ruitenwissers

  1. Hoge gevoeligheid.
  2. Automatisch wissen aan.
  3. Lage gevoeligheid.

Verplaats de ruitenwisserhendel omhoog in de eerste positie om de automatische wisfunctie in te schakelen.

Gebruik de draaiknop om de gevoeligheid van de automatische wisfunctie af te stellen.Als u een lage gevoeligheid kiest, werken de wissers wanneer de sensor een grote hoeveelheid water op de voorruit detecteert.Als u een hoge gevoeligheid kiest, werken de wissers wanneer de sensor een kleine hoeveelheid water op de voorruit detecteert.

N.B.: Houd de buitenkant van de voorruit schoon. De regensensor is erg gevoelig en de wissers kunnen in werking treden als vuil, mist of insecten tegen de voorruit vliegen.

Als u de automatische wisfunctie ingeschakeld laat, zal deze wellicht niet werken wanneer u het contact aanzet bij vriestemperaturen. Het systeem heeft dan immers de regensensor uitgeschakeld om schade aan de ruitenwissers te voorkomen. Ontdooi de voorruit volledig voordat u de regensensor weer inschakelt. U kunt de regensensor weer inschakelen via de draaiknop of door de automatische wisfunctie uit en in te schakelen.

N.B.: Laat de voorruit volledig ontdooien voordat u de ruitenwissers inschakelt.

N.B.: Zorg dat u de ruitenwissers uitschakelt vooraleer u een carwash binnenrijdt.

Nat of winters weer kan onverwacht wissen of smeren veroorzaken.

De voorruit vrijhouden:

N.B.: Reinig de voorruit en de wisserbladen als er strepen of vlekken op de voorruit verschijnen. Zie Ruitenwisserbladen controleren. Vervang de wisserbladen als hiermee het probleem niet is verholpen. Zie Ruitenwisserbladen vooraan vervangen.

Instellingen

Om automatisch wissen in of uit te schakelen, gebruikt u de bedieningstoetsen voor het informatiedisplay op het stuurwiel om het volgende te selecteren:

Menu-item Handeling
Instellingen Druk op de menutoets.
Voertuiginstellingen Druk op de OK-toets.
Ruitenwissers Druk op de OK-toets.
Regensensor Druk op de OK-toets.
Zie ook:

KIA Cee'd. Binnenspiegel
Stel de binnenspiegel zo af dat u in het midden van de spiegel het midden van de achterruit ziet. Stel de spiegel af voordat u gaat rijden. WAARSCHUWING - Zicht naar achterenZorg er indien mog ...

Toyota Auris. Extra opbergvakken opzij (indien aanwezig)
De inzetbakken aan de zijkant kunnen worden verwijderd wanneer de afdekplaat in de laagste stand is geplaatst. Verwijderen van de bagageafdekking Neem de koordjes los. Verwijder ...

Modellen: