KIA Cee'd: Monteren van een kinderzitje met behulp
van een systeem met bevestigingsbanden - Kinderzitjes - Veiligheidssysteem van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Monteren van een kinderzitje met behulp van een systeem met bevestigingsbanden

KIA Cee'd / KIA Cee'd - Instructieboekje / Veiligheidssysteem van uw auto / Kinderzitjes / Monteren van een kinderzitje met behulp van een systeem met bevestigingsbanden

(indien van toepassing)

Kinderzitjes

De haakhouders voor het kinderzitje bevinden zich op de dwarsbalk achter de achterbank (3-deurs en 5-deurs) of op de vloer achter de achterbank (stationwagon).

Dit symbool geeft het bevestigingspunt voor de baby- of kinderzitjes aan.

Kinderzitjes

1. Voer de band van het kinderzitje over de rugleuning.

Voer bij voertuigen met verstelbare hoofdsteun de band onder de hoofdsteun en tussen de stijlen van de hoofdsteun door. Voer in andere gevallen de band over de bovenkant van de hoofdsteun.

2. Bevestig de band van het kinderzitje aan het bevestigingspunt en trek de band strak om het zitje vast te zetten.

WAARSCHUWING Een kind kan bij een aanrijding ernstig letsel oplopen als het kinderzitje niet goed gemonteerd is of als het kind niet goed vastgezet is in het kinderzitje. Volg altijd de aanwijzingen van de fabrikant voor de montage en het gebruik van het zitje.

WAARSCHUWING - Bevestigingsband

Monteer niet meer dan één kinderzitje aan de bevestigingspunten.

Het extra gewicht kan ertoe leiden dat de bevestigingspunten of -banden afbreken, wat ernstig letsel kan veroorzaken.

 

WAARSCHUWING Installeer geen kinderzitje in het midden van de achterbank met behulp van de bevestigingsbanden.

De bevestigingsbanden zijn alleen bedoeld voor de buitenste zitplaatsen links en rechts op de achterbank.

Bij een ongeval zijn de bevestigingsbanden voor een kinderzitje mogelijk niet sterk genoeg om het kinderzitje op zijn plaats te houden in het midden van de achterbank. De bevestigingen kunnen dan afbreken en ernstig letsel veroorzaken.

WAARSCHUWING - Controle van een kinderzitje

Controleer of het kinderzitje goed vastzit door te proberen het in verschillende richtingen te duwen en te trekken. Een niet goed gemonteerd kinderzitje kan kantelen, verdraaien, overhellen of losraken, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.

WAARSCHUWING - Bevestigingspunten voor een kinderzitje
  • De bevestigingspunten zijn alleen berekend op de belasting die er op wordt uitgeoefend door een juist gemonteerd kinderzitje.

    Ze mogen in geen geval worden gebruikt voor de bevestiging van veiligheidsgordels voor volwassenen of voor de bevestiging van andere componenten in de auto.

  • De band biedt misschien onvoldoende bescherming als hij aan een ander dan het speciaal hiervoor bedoelde bevestigingspunt is gemonteerd.
Zie ook:

Ford Focus. Elektrische handrem - Automatische transmissie
WAARSCHUWINGTrek de parkeerrem altijd volledig aan en zorg dat u de auto in de parkeerstand (P) zet. Als u deze instructie negeert, kan dat letsel of de dood tot gevolg hebben. Als u langere af ...

Opel Astra. Binnenspiegel
Handmatige dimfunctie Om verblinding te verminderen, de hendel aan de onderkant van de spiegelbehuizing bijstellen. Automatische dimfunctie Verblinding 's nachts door achteropkomend verk ...

Modellen: