Ford Focus: Benzine-deeltjesfilter - Motoremissieregeling - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Benzine-deeltjesfilter

WAARSCHUWING

Laat de motor niet stationair draaien of parkeer de auto niet op droge bladeren, droog gras of ander brandbaar materiaal. Het regeneratieproces werkt met bijzonder hoge uitlaatgastemperaturen en na het afzetten van de motor en tijdens en na regeneratie blijft de uitlaat een aanzienlijke hoeveelheid hitte uitstralen. Dit kan brandgevaar opleveren.

Om de kans op schade aan het roetfilter te verkleinen:

Regeneratie roetfilter benzinemotor

Deeltjes in het uitlaatgas worden opgehoopt in het roetfilter van de benzinemotor, waardoor dit na verloop van tijd verstopt raakt. Deze verstopping wordt verwijderd via een regeneratieprocedure die wordt gestuurd door de motorregeling. De regeneratieprocedure zet de deeltjes in het uitlaatgas om in onschadelijke gassen.

Regeneratie treedt op bij normaal rijden, in verschillende mate afhankelijk van uw rijgedrag. Passieve regeneratie treedt op wanneer u tegen gemiddelde tot hoge snelheden rijdt maar als u doorgaans korte afstanden tegen lage snelheden aflegt, kan het systeem voor de motorregeling de uitlaatgastemperatuur actief verhogen om de deeltjes die zich hebben opgehoopt in het filter te verwijderen en ervoor te zorgen dat dit naar behoren blijft werken.

Als hulpmiddel bij passieve regeneratie is het raadzaam dat u af en toe een ritje maakt, waarbij:

Als het roetfilter bijna of volledig verzadigd is, gaat een waarschuwingslamp branden of wordt een melding weergegeven in het informatiedisplay.

N.B.: In sommige voertuigen gaat een waarschuwingslamp branden en verschijnt er een bericht in het informatiedisplay.

Als u niets doet wanneer een waarschuwingslamp gaat branden of een bericht verschijnt in het informatiedisplay, kunt u schade veroorzaken die niet door de voertuiggarantie wordt gedekt.

Waarschuwings- en controlelampjes roetfilter

Controlelamp motorstoring.

Informatiemeldingen regeneratie roetfilter benzinemotor

Mededeling Handeling
Limiet roetfilter bereikt Rijden reinigt
  • u rijdt in uiteenlopende omstandigheden, inclusief op de autosnelweg gedurende minstens 20 minuten of totdat het bericht verdwijnt.
  • u langdurig stationair draaien van de motor vermijdt.
  • Selecteer een geschikte versnelling om het motortoerental tussen 1500 en 4000 omw/min te houden.
Limiet roetfilter overschr. Onderhoud nu
  • Rijd tegen een gemiddelde snelheid.
  • Vermijd snel optrekken of afremmen.
  • Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
Zie ook:

Peugeot 308. Vervoer van kinderen
Algemeen Hoewel PEUGEOT bij het ontwerp van uw auto veel aandacht heeft besteed aan veiligheidsvoorzieningen voor uw kinderen, is hun veiligheid natuurlijk ook afhankelijk van uzelf. Volg voor e ...

Ford Focus. Muziek afspelen van een USB- of mediaspeler
Sluit uw apparaat aan op een USB-poort. Selecteer Sources. Selecteer USB. N.B.: Het systeem indexeert uw muziek voordat u deze kunt afspelen.Nummers zoeken op een USB- of mediaspeler ...

Modellen: