Ford Focus: eCall - Automatisch 
meldsysteem bij botsingen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: eCall

WAARSCHUWING

Laat de auto zo snel mogelijk controleren als er een storing van het systeem is.

N.B.: Het systeem is een noodoproepsysteem dat voldoen aan Richtlijn (EU) 2015/758 van de Europese Unie. Zie Informatie eCall-gebruiker. Het maakt gebruik van het mobieletelefoonnet om de openbare noodhulpdiensten te bellen wanneer het automatisch wordt geactiveerd bij een ernstige botsing of handmatig door de inzittenden van de auto.

N.B.: Het systeem is bedoeld voor noodoproepen bij ernstige ongevallen of andere noodsituaties waarbij de noodhulpdiensten nodig zijn. Andere spraakoproepen worden niet ondersteund.

N.B.: Het systeem werkt mogelijk niet goed als uw auto een audiosysteem heeft van een andere leverancier dan Ford.

N.B.: Het systeem werkt alleen in gebieden met een compatibel mobieletelefoonnet en infrastructuur van de noodhulpdiensten.

N.B.: Het systeem wordt niet bij elk ongeval geactiveerd. Als het systeem wordt geactiveerd bij een ongeval, worden de noodhulpdiensten opgebeld. Wacht niet totdat het systeem een oproep plaatst als u dat zelf kunt doen. Bel direct de noodhulpdiensten om een vertraging in de reactietijd te voorkomen. Als u het systeem binnen vijf seconden na het ongeval niet hoort, is het systeem mogelijk buiten werking.

N.B.: Bij een noodgeval kan het systeem, als hulpmiddel voor communicatie, u helpen contact op te nemen met de specifieke afdelingen van openbare noodhulpdiensten. Het systeem start de reddingsacties niet op. De lokale openbare noodhulpdiensten voeren specifieke reddingsacties uit naargelang van de desbetreffende situatie.

N.B.: Als het systeem de noodhulpdiensten niet kan bellen, wordt er een instructie afgespeeld en brandt het statuslampje van het noodoproepsysteem.

Tijdens een noodoproep verzendt het systeem voertuiggegevens naar de noodhulpdiensten. Zie Data Recording.

Voorbeelden van gegevens die het systeem doorstuurt, zijn:N.B.: De medewerker van de noodhulpdiensten ontvangt mogelijk geen gegevens van uw auto indien de verzending mislukt.

Het lampje van het noodoproepsysteem brandt kort wanneer u het contact aanzet.Als het blijft branden of helemaal niet gaat branden, is er een storing in het systeem.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

Systeemlampje noodoproep

Het controlelampje is ingebouwd in het paneel van de knop voor de noodoproep op de dakconsole.

Status systeemlampje noodoproepsysteem Omschrijving
Gedimd rood. Normale werking.
Knippert snel. Het systeem start een noodoproep op.
Knippert met gemiddelde snelheid. Het systeem verzendt voertuiggegevens naar de noodhulpdiensten.
Knippert langzaam. Het systeem is verbonden met de noodhulpdiensten en de communicatie is tot stand gebracht.
Fel rood. Het systeem heeft niet correct gewerkt.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

Informatieberichten noodoproepsysteem

Mededeling Omschrijving
Noodoproepsysteem Storing Onderhoud zsm Het systeem heeft niet correct gewerkt.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

Automatisch opgestarte noodoproep

Als een ongeval leidt tot een poging om een airbag te activeren, behalve knie-airbags en opblaasbare veiligheidsgordels achteraan, of de brandstofpomp wordt uitgeschakeld, begint het systeem de noodhulpdiensten te bellen. Deze oproep kan niet worden geannuleerd.

Handmatig opgestarte noodoproep

WAARSCHUWING

Wees voorzichtig wanneer u tijdens het rijden een handmatige noodoproep uitvoert.
  1. Zet het contact aan.
  1. Druk op het SOS-symbool op de dakconsole om het paneel van de knop voor de noodoproep te openen.
  1. Druk op de knop voor de noodoproep om de noodhulpdiensten te bellen.
N.B.: Druk opnieuw op de knop voordat de oproep is verbonden om de oproep te annuleren.
  1. Praat met de medewerker.
N.B.: Nadat u een noodoproep hebt uitgevoerd, kan de medewerker van de noodhulpdiensten uw auto bellen. Het systeem beantwoordt een uur lang automatisch binnenkomende gesprekken.

Reservebatterij vervangen

Het systeem heeft een reservebatterij en geeft aan wanneer deze moet worden vervangen. Het is raadzaam dat u de batterij laat vervangen door een erkende dealer.
Zie ook:

Peugeot 308. Gebruiksadviezen voor de verwarming, ventilatie en airconditioning
Neem voor een optimale werking van de verwarming, ventilatie en airconditioning de volgende gebruiksadviezen in acht: Let erop dat voor een gelijkmatige verdeling van de lu ...

Ford Focus. ISOFIX verankeringspunten
WAARSCHUWING Gebruik bij toepassing van het ISOFIX systeem een voorziening die voorkomt dat de veiligheidsgordel kan draaien. Wij raden het gebruik van een veiligheidsgordel aan de bovenzij ...

Modellen: