Ford Focus: Een voertuig volgen - Adaptieve cruise control gebruiken - 
	Auto's met: Stop-and-Go - Snelheidsregeling - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Een voertuig volgen

WAARSCHUWING

Wanneer u een voertuig volgt, remt uw auto zonder tussenkomst van de bestuurder niet altijd snel genoeg af om een botsing te voorkomen. Rem altijd indien dit nodig is. Doet u dit niet, dan kan dit leiden tot een botsing of ernstig of fataal letsel.

Adaptieve snelheidsregeling waarschuwt alleen voor voertuigen die door de radarsensor worden gedetecteerd. In sommige gevallen kan de waarschuwing ontbreken of vertraagd optreden. U moet altijd remmen indien dit nodig is. Doet u dit niet, dan kan dit leiden tot een botsing of ernstig of fataal letsel.

Als een voertuig voor u zich naar uw rijstrook verplaatst of als een trager voertuig zich op uw rijstrook bevindt, wordt de rijsnelheid aangepast om een ingestelde afstand aan te houden.Een afbeelding van een auto wordt weergegeven in het informatiedisplay.

N.B.: Wanneer u een voertuig volgt en een richtingaanwijzer aanzet, kan de adaptieve snelheidsregeling tijdelijk licht accelereren, voor hulp om het voertuig voorbij te rijden.

Uw auto houdt een constante afstand aan tot het voertuig voor u, totdat:Het systeem schakelt de remmen in om uw auto te vertragen en een veilige afstand tot de auto vóór u te houden.Het systeem oefent slechts beperkte remkracht uit.U kunt het systeem omzeilen door zelf de remmen in te schakelen.

Als het systeem bepaalt dat de maximale remkracht onvoldoende is, hoort u een waarschuwingstoon wanneer het systeem doorgaat met remmen. Onderneem onmiddellijk actie.

Een andere auto tot stilstand volgen

Als uw auto een andere auto tot stilstand volgt en minder dan drie seconden blijft stilstaan, zal uw auto accelereren vanuit stilstand en de voorligger volgen.

Als uw auto een andere auto tot stilstand volgt en langer dan drie seconden blijft stilstaan, drukt u op RES of trapt u op het gaspedaal om de voorligger te volgen.

N.B.: De remmen kunnen geluid voortbrengen wanneer ze door het systeem worden gebruikt.

De afstand instellen

U kunt de afstand tot uw voorligger verkleinen of vergroten door op de afstandsregeling te drukken.

N.B.: Het is uw eigen verantwoordelijkheid om een afstand in te stellen die past bij de rijomstandigheden.

De afstand instellen

De geselecteerde afstand wordt door middel van balken in de afbeelding op het informatiedisplay weergegeven. U kunt kiezen uit vier instellingen.

Instellingen afstand adaptieve snelheidsregeling tussen voertuigen

Ingestelde snelheid Grafische weergave - balken weergegeven tussen voertuigen Afstand in tijd - in seconden Tussenruimte Dynamisch gedrag
km/h m
100km/h 1 1 28m Sport.
100km/h 2 1,4 39m Normaal.
100km/h 3 1,8 50m Normaal.
100km/h 4 2,2 61m Comfort.

Het systeem selecteert de laatste gekozen afstand wanneer u het contact aanzet.

Zie ook:

Opel Astra. Motor starten
Auto's met contactschakelaar Draai de sleutel naar stand 1 om het stuurslot te ontgrendelen. Handgeschakelde versnellingsbak: koppelings- en rempedaal intrappen. Automatische versnellings ...

Ford Focus. Overschakelen op normale snelheidsregeling
WAARSCHUWING De normale snelheidsregeling remt niet wanneer uw auto tragere voertuigen nadert. Zorg ervoor dat u zich altijd goed bewust bent van welke modus u hebt gekozen. Rem indien dit ...

Modellen: