Ford Focus: Adaptieve cruise control gebruiken - 
	Auto's met: Stop-and-Go - Snelheidsregeling - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Adaptieve cruise control gebruiken - Auto's met: Stop-and-Go

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Snelheidsregeling / Adaptieve cruise control gebruiken - Auto's met: Stop-and-Go

WAARSCHUWING

U bent steeds verantwoordelijk voor de bediening van uw auto. Het systeem is bedoeld als hulpmiddel en is ontheft de bestuurder niet van zijn plicht om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto en al dan niet dodelijke verwondingen.

Let altijd goed op veranderende omstandigheden op de weg als u de adaptieve snelheidsregeling gebruikt. Het systeem vormt geen vervanging voor aandachtig rijden. Als u niet op de weg let, kan dit leiden tot een botsing of ernstig of fataal letsel.

Adaptieve snelheidsregeling detecteert wellicht geen stilstaande voertuigen of voertuigen die langzamer rijden dan 10km/h.

Gebruik de adaptieve snelheidsregeling niet wanneer u de snelweg oprijdt of verlaat, op wegen met kruispunten of rotondes of andere weggebruikers dan voertuigen of op bochtige, gladde, onverharde wegen of steile hellingen.

Gebruik het systeem niet wanneer u een aan aanhanger sleept met een achteraf aangesloten elektronisch remsysteem voor aanhangers. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto en al dan niet dodelijke verwondingen.

Adaptieve snelheidsregeling is geen aanrijdingswaarschuwings- of aanrijdingsvoorkomingssysteem.

Adaptieve snelheidsregeling detecteert geen voetgangers of voorwerpen op de weg.

Adaptieve snelheidsregeling detecteert geen tegenliggers in dezelfde rijstrook.

Gebruik het systeem niet bij slecht zicht, bijvoorbeeld mist, zware regenval, opspattend water en sneeuw.

Gebruik uitsluitend aanbevolen bandenmaten, omdat anders de normale werking van het systeem beïnvloed kan worden. Als u dat niet doet, kunt u de controle over de auto verliezen, wat tot ernstig letsel kan leiden.

Het systeem past de rijsnelheid aan om de ingestelde afstand tussen uw auto en uw voorligger op dezelfde rijstrook te handhaven.U kunt kiezen uit vier instellingen.

Het systeem maakt gebruik van een radar die een lichtbundel direct voor uw auto projecteert.

Adaptieve cruise control gebruiken - Auto's met: Stop-and-Go

U bedient de adaptieve snelheidsregeling via het stuurwiel.

Zie ook:

Ford Focus. Aandrijfregeling
Werking Het tractieregelsysteem helpt het doordraaien van aangedreven wielen en verlies van tractie te voorkomen. Indien uw auto begint te schuiven, laat het systeem de remmen van indiv ...

KIA Cee'd. Aansteker
(indien van toepassing) Als de motor niet draait, moet het contact in stand ACC staan om de aansteker te kunnen gebruiken. Gebruiken van de aansteker: Druk de aansteker helemaal in de houder ...

Modellen: