Ford Focus: Elektrische achterklep, handsfree - Achterklep - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Elektrische achterklep, handsfree

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Achterklep / Elektrische achterklep, handsfree

WAARSCHUWING

Het is heel gevaarlijk om in de bagageruimte of laadbak van een auto mee te rijden. Bij een aanrijding is het risico op ernstige verwondingen of overlijden groter voor personen die in de bagageruimte of de laadbak meerijden. Laat niemand op een plek in uw auto zonder stoelen en veiligheidsgordels meerijden. Zorg ervoor dat iedereen in uw auto op een stoel zit en op een correcte manier een veiligheidsgordel draagt. Wanneer deze waarschuwing niet wordt opgevolgd, kan dit ernstige of dodelijke verwondingen tot gevolg hebben.

Zorg dat u de achterklep volledig sluit om te voorkomen dat uitlaatgassen de auto binnendringen. Als u de achterklep niet volledig kunt sluiten, open dan de luchtroosters of de ruiten, zodat verse lucht in uw voertuig kan stromen. Als u deze instructie negeert, kan dat letsel of de dood tot gevolg hebben.

Zorg dat u de achterklep volledig sluit om te voorkomen dat passagiers en bagage eruit vallen. Als u deze instructie negeert, kan dat letsel of de dood tot gevolg hebben.

Houd sleutels buiten het bereik van kinderen. Laat kinderen niet spelen in de buurt van een openstaande of bewegende elektrische achterklep of deze niet bedienen. U moet de werking van de achterklep steeds bewaken.

Zorg dat het gebied achter uw auto geen obstakels bevat en dat er voldoende ruimte is om de achterklep te gebruiken. De achterklep kan in contact komen met voorwerpen die zich te dicht bij uw auto bevinden, zoals een garagedeur of een ander voertuig. Dit kan de achterklep en onderdelen hiervan beschadigen.

Voor auto's met automatische transmissie werkt de achterklep alleen als de transmissie in de parkeerstand (P) staat.

N.B.: Hang niets aan de ruit of de achterklep (bijvoorbeeld een fietsenrek).

Zorg ervoor dat u een passieve sleutel hebt binnen 1m van de achterklep.

  1. Ga achter uw auto staan, met uw gezicht naar de achterklep toe. Ga niet te dicht bij de auto staan, anders kunnen de sensoren de beweging wellicht niet detecteren.

Elektrische achterklep, handsfree

  1. Beweeg uw voet in een enkele schoppende beweging, zonder onderbreking, onder en weg van het detectiegebied van de achterbumper. Het detectiegebied bevindt zich in het midden van de achterbumper.
  1. De achterklep wordt elektrisch geopend of gesloten.
Wacht totdat het systeem de achterklep heeft geopend. Duw of trek niet met de hand aan de achterklep wanneer deze in beweging is. Dit kan de achterklep en onderdelen hiervan beschadigen.

Laat de achterklep tijdens het rijden niet open. Dit kan de achterklep en onderdelen hiervan beschadigen.

Vermijd de volgende acties wanneer u de achterklep opent met de handsfree-functie:N.B.: Door opspattend water kan de handsfree achterklep worden geopend.Houd de passieve sleutel uit de buurt van het detectiegebied van de achterbumper wanneer u de auto wast.

Zorg dat u de achterklep volledig sluit voordat u de auto bedient of ermee rijdt, vooral in een gebouw, bijvoorbeeld een garage of parkeerruimte.

Waarschuwingslamp achterklep open

Wanneer u het contact aanzet of de achterklep geopend is, gaat een waarschuwing branden in het instrumentenpaneel.

Informatiemeldingen achterklep open

Mededeling Handeling
Achterklep open Wordt weergegeven als de achterklep geopend is. Sluit de achterklep volledig.
Zie ook:

KIA Cee'd. Emissieregelsysteem
Op het emissieregelsysteem van uw auto is een aangepaste garantieregeling van toepassing. Raadpleeg de garantieinformatie in het boekje Garantie & Onderhoud voor meer informatie. Uw auto is ...

Toyota Auris. Extra opbergvakken opzij (indien aanwezig)
De inzetbakken aan de zijkant kunnen worden verwijderd wanneer de afdekplaat in de laagste stand is geplaatst. Verwijderen van de bagageafdekking Neem de koordjes los. Verwijder ...

Modellen: