Ford Focus: Handmatig bediende achterklep - Achterklep - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Handmatig bediende achterklep

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Achterklep / Handmatig bediende achterklep

WAARSCHUWING

Het is heel gevaarlijk om in de bagageruimte of laadbak van een auto mee te rijden. Bij een aanrijding is het risico op ernstige verwondingen of overlijden groter voor personen die in de bagageruimte of de laadbak meerijden. Laat niemand op een plek in uw auto zonder stoelen en veiligheidsgordels meerijden. Zorg ervoor dat iedereen in uw auto op een stoel zit en op een correcte manier een veiligheidsgordel draagt. Wanneer deze waarschuwing niet wordt opgevolgd, kan dit ernstige of dodelijke verwondingen tot gevolg hebben.

N.B.: Zorg in een garage of andere afgesloten ruimte dat u de achterklep voorzichtig opent of sluit om schade aan de achterklep te voorkomen.

N.B.: Hang niets aan de ruit of de achterklep (bijvoorbeeld een fietsenrek).Dit kan de achterklep en onderdelen hiervan beschadigen.

N.B.: Laat de achterklep tijdens het rijden niet open.Dit kan de achterklep en onderdelen hiervan beschadigen.

De achterklep openen met de ontgrendelknop aan de buitenzijde

De achterklep openen met de ontgrendelknop aan de buitenzijde

Druk op de ontgrendelknop aan de buitenzijde.

De achterklep openen met de afstandsbediening

Druk de toets tweemaal binnen drie seconden in.

Achterklep sluiten

WAARSCHUWING

Zorg dat u de achterklep volledig sluit om te voorkomen dat uitlaatgassen de auto binnendringen. Als u de achterklep niet volledig kunt sluiten, open dan de luchtroosters of de ruiten, zodat verse lucht in uw voertuig kan stromen. Als u deze instructie negeert, kan dat letsel of de dood tot gevolg hebben.

Zorg dat u de achterklep volledig sluit om te voorkomen dat passagiers en bagage eruit vallen. Als u deze instructie negeert, kan dat letsel of de dood tot gevolg hebben.

Aan de binnenzijde van de achterklep bevindt zich een uitsparing of handgreep als hulpmiddel bij het sluiten.

Waarschuwingslamp achterklep open

Wanneer u het contact aanzet of de achterklep geopend is, gaat een waarschuwing branden in het instrumentenpaneel.

Informatiemeldingen achterklep open

Mededeling Omschrijving en actie
Achterklep open Wordt weergegeven als de achterklep geopend is. Sluit de achterklep volledig.
Zie ook:

Opel Astra. Profieldiepte
Regelmatig de profieldiepte controleren. Om veiligheidsredenen de banden te vervangen wanneer een profieldiepte van 2-3 mm (4 mm voor winterbanden) is bereikt. Omwille van de veiligheid wordt h ...

Toyota Auris. Automatic High Beamsysteem
Het Automatic High Beam-systeem maakt gebruik van een ingebouwde sensor voor om de helderheid van bijvoorbeeld de straatverlichting en de verlichting van tegenliggers en voorliggers te meten, en sc ...

Modellen: