Ford Focus: Informatie over afwijkend reservewiel met band - Een wiel vervangen - Wielen en 
banden - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Informatie over afwijkend reservewiel met band

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Wielen en banden / Een wiel vervangen / Informatie over afwijkend reservewiel met band

WAARSCHUWING

Als u deze richtlijnen niet volgt, kan dit leiden tot een groter risico op verlies van controle over de auto en (dodelijke) verwondingen.

Indien u twijfelt over het type reservewiel dat uw voertuig heeft, rijd dan niet met snelheden hoger dan 80km/h.

Indien het reservewiel verschilt van de overige geplaatste wielen, is het wellicht voorzien van een waarschuwingslabel met de toepasselijke maximumsnelheid. Rijd voorzichtig wanneer u een afwijkend reservewiel met band gebruikt.

Een afwijkend reservewiel met band dient alleen voor tijdelijk gebruik. Rijd de kortst mogelijke afstand en laat een beschadigd wiel met brand zo snel mogelijk repareren of vervangen. Als het afwijkende reservewiel of -band is beschadigd, moet het worden vervangen.

Als u een afwijkend reservewiel met band gebruikt, kan dit het volgende beïnvloeden:Een afwijkend reservewiel met band is van een ander formaat en ziet er anders uit dan de gewone wielen met banden en kan één van de volgende drie types zijn:

T-type mini-reservewiel

Het reservewiel begint met de letter T voor de bandenmaat, bijvoorbeeld T125/80R15 en in de zijkant kan Temporary use only (Alleen voor tijdelijk gebruik) zijn gedrukt.

Wanneer u rijdt met dit type afwijkend reservewiel, mag u:

Afwijkend reservewiel met normale afmetingen met label op het wiel

Op het label op het wiel staat: DIT WIEL MET BAND IS ALLEEN VOOR TIJDELIJK GEBRUIK.

Wanneer u rijdt met dit type afwijkend reservewiel, mag u:Afwijkend reservewiel met normale afmetingen zonder label op het wiel

Indien het reservewiel exact hetzelfde type en maat heeft als de overige gemonteerde wielen, kunt u het bestaande wiel vervangen door het reservewiel en verder rijden op de gebruikelijke wijze.

Zie ook:

Ford Focus. Over SYNC
Met het systeem is interactie met de entertainment-, informatie- en communicatiesystemen van uw voertuig mogelijk via spraakcommando's en het aanraakscherm. Het systeem biedt eenvoudige inte ...

KIA Cee'd. Emissieregelsysteem
Op het emissieregelsysteem van uw auto is een aangepaste garantieregeling van toepassing. Raadpleeg de garantieinformatie in het boekje Garantie & Onderhoud voor meer informatie. Uw auto is ...

Modellen: