Ford Focus: Motor stoppen bij rijdende auto - Een dieselmotor starten - Handgeschakelde 
	versnellingsbak - Motor 
starten en stoppen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Motor stoppen bij rijdende auto

WAARSCHUWING

Afzetten van de motor terwijl nog met de auto wordt gereden, leidt tot aanzienlijk verlies van rembekrachtiging. Er is meer kracht nodig om de remmen in te schakelen en uw auto tot stilstand te brengen. De stuurbekrachtiging kan ook aanzienlijk verminderd zijn. De stuurinrichting wordt niet geblokkeerd, maar er kan meer stuurkracht nodig zijn voor uw auto. Wanneer u het contact uitschakelt, kunnen sommige elektrische circuits, bijvoorbeeld airbags, ook worden uitgeschakeld. Als u het contact per ongeluk uitschakelt, kunt u de transmissie in neutraal (N) zetten en de motor opnieuw starten.

Auto's met een contactsleutel

  1. Zet de transmissie in de neutrale stand en gebruik de remmen om uw auto veilig tot stilstand te brengen.
  1. Zet de sleutel in stand 0.
  1. Schakel de parkeerrem in.
Auto's met drukknop contactschakelaar

Zie Drukknop contactschakelaar.

Beschermen tegen uitlaatgassen

WAARSCHUWING

Door uitlaatlekkages kunnen schadelijke en eventueel dodelijke gassen in het interieur dringen. Ruikt u uitlaatgassen in uw auto, laat de auto dan onmiddellijk controleren. Rijd niet als u uitlaatgassen ruikt.

Belangrijke informatie over ventileren

Wanneer u uw auto stopt en de motor gedurende langere tijd stationair laat draaien, raden we aan dat u een van de volgende handelingen uitvoert:

Controlelampje gloeibougie

Brandt het lampje, wacht dan tot het lampje dooft voordat u de motor start.

Zie ook:

KIA Cee'd. Gloeilampen
WAARSCHUWING - Vervangen van gloeilampenTrek, voordat u lampen gaat vervangen, de parkeerrem stevig aan, controleer of het contact in de stand LOCK staat (Smart Key: zet de motor af) en s ...

KIA Cee'd. Parkeerhulp achter
5-deurs Stationwagon 3-deurs De parkeerhulp achter waarschuwt de bestuurder tijdens het achteruitrijden met een signaal zodra de afstand tussen de auto en een voorwerp achter de auto ...

Modellen: