Ford Focus: Parkeerhulp achter - Parkeerhulp - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Parkeerhulp achter

WAARSCHUWING

Het systeem detecteert mogelijk geen voorwerpen met oppervlakken die reflectie absorberen. Wees altijd voorzichtig en oplettend tijdens het rijden. Als u niet goed oplet, kunt u een botsing krijgen.

Het is mogelijk dat het systeem kleine of bewegende voorwerpen, vooral laag bij de grond, niet detecteert.

Om letsel te voorkomen, moet u altijd voorzichtig zijn in de achteruit (R) en als u het sensorsysteem gebruikt.

Het parkeerhulpsysteem kan u alleen helpen om voorwerpen te detecteren wanneer uw auto tegen parkeersnelheid rijdt. Wees voorzichtig wanneer u het parkeerhulpsysteem gebruikt, om verwondingen te voorkomen.

Bij een systeemstoring wordt een bericht weergegeven in het informatiedisplay.

N.B.: Houd de sensoren vrij van sneeuw, ijs en ernstige vuilaanslag.

N.B.: Bedek de sensoren niet.

N.B.: Reinig de sensoren niet met scherpe voorwerpen.

N.B.: Als uw auto schade heeft opgelopen, waardoor de sensoren verkeerd zijn uitgelijnd, kan dit onnauwkeurige metingen of vals alarm veroorzaken.

N.B.: Door sommige later aangebrachte accessoires, bijvoorbeeld grote trekhaken of fietsen- of surfplankrekken kan het systeem minder goed werken of vals alarm geven.

De sensoren zijn actief wanneer de transmissie in de achteruit (R) staat en de rijsnelheid lager is dan 5km/h.Wanneer het parkeerhulpsysteem een geluidssignaal produceert, kan het audiosysteem het ingestelde volume dempen.

Er klinkt een geluidssignaal wanneer een object uw auto nadert.Het tempo van het geluidssignaal neemt toe naarmate uw auto een voorwerp nadert.Het geluidssignaal klinkt continu wanneer een object 30cm of minder van het midden van de achterbumper verwijderd is.

N.B.: Er is een kleiner dekkingsgebied bij de buitenhoeken.

Parkeerhulp achter

Het sensorbereik is maximaal 180cm vanaf de achterbumper.

Het systeem detecteert grote objecten wanneer de achteruit (R) is ingeschakeld in één van de volgende omstandigheden:

Indien uw auto langer dan twee seconden stationair blijft draaien, wordt het geluidssignaal uitgeschakeld. Indien uw auto naar achteren beweegt, weerklinkt het signaal opnieuw.

N.B.: Als het gedetecteerde object 30cm of minder van de achterbumper verwijderd is, wordt het geluidssignaal niet uitgeschakeld.

Indicatie van afstand tot object

Wanneer u in de achteruit (R) schakelt, geeft het systeem via het informatiedisplay een indicatie van de afstand tot een object.

Informatiemeldingen parkeerhulp achter

Mededeling Omschrijving
Parkeersensoren Storing Het systeem heeft niet correct gewerkt.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
Controleer Parkeersensoren Het systeem heeft niet correct gewerkt.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
Controleer Parkeersensoren achter Het systeem heeft niet correct gewerkt.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
Parkeersensoren voor niet beschikbaar Sensor geblokkeerd Zie handboek Een sensor is geblokkeerd of er is een storing in het systeem. Maak de bumper schoon of verwijder eventuele blokkades. Als het bericht blijft verschijnen, laat uw auto dan zo snel mogelijk controleren.
Park Pilot achter niet beschikbaar sensor geblokkeerd Zie handboek Een sensor is geblokkeerd of er is een storing in het systeem. Maak de bumper schoon of verwijder eventuele blokkades. Als het bericht blijft verschijnen, laat uw auto dan zo snel mogelijk controleren.
Zie ook:

Citroen C4. Algemeen
De airbags zijn speciaal ontworpen om de veiligheid van de inzittenden (uitgezonderd de middelste passagier achter) bij ernstige aanrijdingen te verbeteren. De airbags vormen een aanvulling op de ...

KIA Cee'd. Werking systeem
Ventilatie 1. Zet de luchtcirculatieknop in stand ( ). 2. Schakel de stand BUITENLUCHT in met de luchttoevoertoets. 3. Stel de temperatuur in op de gewenste waarde. 4. Zet de aanjager op de ...

Modellen: