Ford Focus: Werking - Parkeerhulp - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Werking

WAARSCHUWING

Het systeem detecteert mogelijk geen voorwerpen met oppervlakken die reflectie absorberen. Wees altijd voorzichtig en oplettend tijdens het rijden. Als u niet goed oplet, kunt u een botsing krijgen.

Om letsel te voorkomen, moet u altijd voorzichtig zijn in de achteruit (R) en als u het sensorsysteem gebruikt.

Het is mogelijk dat het systeem kleine of bewegende voorwerpen, vooral laag bij de grond, niet detecteert.

N.B.: Door sommige accessoires, zoals grote trekhaken, fietsen- of surfplankrekken kan het systeem minder goed werken of vals alarm geven.

N.B.: Houd de sensoren vrij van sneeuw, ijs en ernstige vuilaanslag.Geblokkeerde sensoren kunnen de nauwkeurigheid van het systeem beïnvloeden.Reinig de sensoren niet met scherpe voorwerpen.

N.B.: Als uw auto schade heeft opgelopen, waardoor de sensoren verkeerd zijn uitgelijnd, zal dit onnauwkeurige metingen of vals alarm veroorzaken.

N.B.: Het sensorsysteem kan niet worden uitgeschakeld wanneer een MyKey aanwezig is. Zie Werking.

Het is raadzaam dat u even de tijd neemt om vertrouwd te worden met het systeem en de beperkingen door dit hoofdstuk te lezen.

Het sensorsysteem waarschuwt de bestuurder voor obstakels binnen een bepaalde afstand tot uw auto.Het systeem wordt automatisch ingeschakeld telkens wanneer u het contact aanzet.

U kunt het systeem in- of uitschakelen door op de parkeerhulpknop te drukken. Indien uw auto geen parkeerhulpknop heeft, kan het systeem worden uitgeschakeld via het informatiedisplay of via het pop-upbericht dat verschijnt wanneer u de transmissie in de achteruit (R) zet. Zie Algemene informatie.

Indien zich een storing in het systeem voordoet, verschijnt een waarschuwingsmelding in het informatiedisplay en kunt u het het systeem niet inschakelen.

Zie Information Messages.
Zie ook:

Peugeot 308. Parkeerhulp
Deze functie signaleert met behulp van sensoren in de bumper obstakels in de nabijheid van de auto (zoals voetgangers, auto's, bomen en slagbomen) die binnen het detectiebereik vallen. Bepaalde ...

Ford Focus. Een koplamp verwijderen
WAARSCHUWING Schakel de verlichting en het contact uit. Het nalaten hiervan kan ernstig lichamelijk letsel tot gevolg hebben.Lampen en gekoppelde componenten worden heet tijdens gebruik. ...

Modellen: