Ford Focus: Sensoren dodehoekinformatiesysteem - Informatiesysteem dode hoek - Rijhulpmiddelen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Sensoren dodehoekinformatiesysteem

Sensoren dodehoekinformatiesysteem

De sensoren bevinden zich achter de achterbumper aan beide zijden van uw auto.

N.B.: Houd de sensoren vrij van sneeuw, ijs en ernstige vuilaanslag.

N.B.: Bedek de sensoren niet met bumperstickers, afdichtmiddel voor reparatie of andere voorwerpen.

N.B.: Geblokkeerde sensoren kunnen de systeemprestaties beïnvloeden.

Als de sensoren zijn geblokkeerd, kan er een bericht op het informatiescherm verschijnen. De waarschuwingslampjes blijven branden maar het systeem waarschuwt u niet.

Dodehoekinformatiesysteem in- of uitschakelen

Om het dodehoekinformatiesysteem in of uit te schakelen, gebruikt u de bedieningstoetsen voor het informatiedisplay op het stuurwiel om het volgende te selecteren:

Menu-item Handeling
Bestuurdersas. Druk op de menutoets.
BLIS Druk op de OK-toets.

Als u het systeem uitschakelt, gaat een waarschuwingslampje branden en wordt er een bericht weergegeven. Wanneer u het systeem in- of uitschakelt, knipperen de waarschuwingslampjes twee keer.

N.B.: Als u het systeem tijdelijk uitschakelt, wordt het weer ingeschakeld de volgende keer dat u het contact aanzet.

N.B.: Het systeem werkt mogelijk niet correct wanneer u een aanhanger sleept. Voor voertuigen met een door ons goedgekeurde aanhangermodule en trekhaak, wordt het systeem uitgeschakeld wanneer u een aanhanger aansluit. Voor voertuigen met een aftermarket aanhangermodule of trekhaak, is het raadzaam dat u het systeem uitschakelt wanneer u een aanhanger aansluit.

Neem contact op met een erkende dealer om het systeem permanent uit te schakelen.

Controlelampje dodehoekinformatiesysteem

Wanneer het systeem een voertuig detecteert, gaat een waarschuwingslampje branden in de buitenspiegel aan de kant waar het naderende voertuig vandaan komt. Als u de richtingaanwijzer aan die zijde van uw auto inschakelt, gaat het waarschuwingslampje knipperen.

Als het systeem een storing detecteert, gaat een controlelampje in het instrumentenpaneel branden en verschijnt een bericht op het informatiedisplay.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

N.B.: Het systeem zal u wellicht niet waarschuwen als een voertuig snel door de detectiezone rijdt.

Informatiemeldingen dodehoekinformatiesysteem

Mededeling Handeling
BLIS niet beschikbaar Sensor geblokkeerd Zie handboek Wordt weergegeven als de sensoren van het dodehoekinformatiesysteem geblokkeerd zijn.
BLIS uitgeschakeld Aanhanger aangekoppeld Wordt weergegeven als u een aanhanger achter uw auto hangt.
BLIS Storing Het systeem heeft een storing ontdekt die onderhoud vereist.Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.
Zie ook:

Ford Focus. Lekke band opbergen
WAARSCHUWING Om verwondingen te voorkomen mag u het wiel niet vasthouden bij de opening in het midden wanneer u een wiel opbergt in de ruimte voor het reservewiel.Een wiel met normale afmet ...

Peugeot 308. Kinderzitje achterin
"Rug in de rijrichting" Schuif als u een kinderzitje "met de rug in de rijrichting" achterin plaatst de voorstoel naar voren en zet de rugleuning van de voorstoel rechtop, zodat het kinderzitje ...

Modellen: