KIA Cee'd: Informatie LCD-display - Instrumentenpaneel (Superbeeld) - Kenmerken van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Informatie LCD-display

Schuifdak open

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Als de bestuurder de sleutel uit het contact haalt (Smart Key: de motor uitschakelt) en het bestuurdersportier opent terwijl het sunroof niet volledig is gesloten, verschijnt er een waarschuwingsmelding op het display. Er klinkt tevens een waarschuwingszoemer gedurende ongeveer 7 seconden.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Verlichting

De lichtsterkte voor het dashboard wordt weergegeven als de schakelaar voor de dashboardverlichting wordt bediend.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Zet zekering swich op (modusschakelaar)

De aanwijzing verschijnt om de bestuurder te informeren dat hij de zekeringschakelaar in het dashboard onder het stuurwiel aan moet zetten.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Waarschuwing parkeerhulp (indien van toespassing)

Geeft de omgeving weer als er een obstakel wordt gesignaleerd terwijl de auto voor- of achteruitrijdt.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Zet stuur recht (indien van toespassing)

Als u de motor start wanneer het stuurwiel 90 graden naar rechts (of links) wordt gedraaid, wordt na een aantal seconden de melding "Align steering wheel" gedurende 5 seconden weergegeven op het LCD-scherm.

Draai het stuurwiel naar rechts (of links) en vervolgens minder dan 30 graden naar links (rechts).

Auto's uitgerust met Smart Keysysteem Smart Key niet in auto

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Als de Smart Key zich niet in de auto bevindt en als een portier wordt geopend of gesloten met de toets engine start/stop in stand ACC, ON of START, gaat de waarschuwing branden op het LCD-scherm. Ook klinkt de zoemer gedurende 5 seconden wanneer de Smart Key zich niet in de auto bevindt en het portier gesloten is.

Zorg dat u altijd de Smart Key bij u hebt.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Smart key niet gevonden Als de Smart Key zich niet in de auto bevindt en niet wordt geregistreerd en u drukt op de toets engine start/stop, dan brandt de waarschuwing op het LCD-scherm gedurende 10 seconden. Ook knippert het controlelampje van het startblokkeersysteem gedurende 10 seconden.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Druk op Start met smart Key Als de startknop wordt ingedrukt terwijl de waarschuwing "Smart key niet gevonden" wordt weergegeven, verschijnt gedurende 10 seconden de waarschuwing "Druk op Start met Smart Key" op het LCD-display. Ook knippert gedurende 10 seconden het controlelampje van de startblokkering.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Batterij Smart Key bijna leeg Als de toets engine start/stop naar de stand OFF gaat wanneer de Smart Key in de auto leeg raakt, gaat de waarschuwing gedurende ongeveer 10 seconden branden op het LCD-scherm.

Ook klinkt de waarschuwingszoemer eenmaal.

Vervang de batterij door een nieuwe.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Druk rem in voor starten motor (automatische transmissie) Als de toets engine start/stop tweemaal naar de stand ACC gaat doordat u herhaaldelijk op de toets drukt zonder dat u het rempedaal indrukt, gaat de waarschuwing gedurende ongeveer 10 seconden op het LCD-scherm branden om aan te geven dat u het rempedaal moet indrukken om de motor te starten.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Druk koppeling in voor starten (handgeschakelde versnellingsbak) Als de startknop, doordat de knop herhaaldelijk wordt ingedrukt zonder dat het koppelingspedaal is ingetrapt, twee keer in de stand ACC is gezet, wordt deze waarschuwingsmelding gedurende 10 s op het LCD weergegeven om aan te geven dat het koppelingspedaal tijdens het starten moet worden ingetrapt.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Schakel naar ''P'' (voor automatische transmissie) Als u probeert de motor uit te schakelen zonder de selectiehendel in de stand P (parkeren) te zetten, draait de toets engine start/stop naar de stand ACC. Als de toets opnieuw wordt ingedrukt, draait deze naar de stand ON. De waarschuwing brandt gedurende ongeveer 10 seconden op het LCD-scherm om aan te geven dat u op de toets engine start/stop moet drukken met de selectiehendel in stand P (parkeren) om de motor uit te schakelen.

Ook klinkt de zoemer gedurende ongeveer 10 seconden. (indien van toepassing)

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Druk nogmaals op Start Als u de toets engine start/stop niet kunt bedienen wanneer er een storing is in het systeem van de toets engine start/stop, brandt de waarschuwing gedurende 10 seconden en klinkt de zoemer voortdurend om aan te geven dat u de motor kunt starten door nogmaals op de toets engine start/stop te drukken.

De zoemer stopt als het systeem van de toets engine start/stop normaal werkt of als het antidiefstalsysteem is ingeschakeld.

Als het waarschuwingslampje iedere keer dat u de startknop indrukt gaat branden, raden we u aan het systeem door een officiële Kia-dealer na te laten kijken.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Kies ''P'' of ''N'' voor starten Als u probeert de motor te starten terwijl de selectiehendel niet in stand P (parkeren) of N (neutraal) staat, brandt de waarschuwing gedurende ongeveer 10 seconden in het LCD-scherm.

U kunt de motor ook starten met de selectiehendel in stand N (neutraal), maar voor uw veiligheid wordt aanbevolen de motor te starten met de selectiehendel in stand P (parkeren).

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Draai stuur/druk op start (indien van toepassing) Als het stuurwiel niet normaal ontgrendeld wordt wanneer de toets engine start/stop wordt ingedrukt, brandt de waarschuwing gedurende ongeveer 10 seconden op het LCD-scherm. Ook klinkt de zoemer eenmaal en het lampje van de toets engine start/stop knippert gedurende 10 seconden.

Druk op de toets engine start/stop terwijl u het stuurwiel naar rechts en links draait wanneer u een waarschuwing ontvangt.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Controleer vergrendeling stuur (indien van toepassing) Als het stuurwiel niet normaal vergrendeld wordt wanneer de toets engine start/stop naar de stand OFF draait, brandt de waarschuwing gedurende ongeveer 10 seconden op het LCD-scherm. Ook klinkt de zoemer gedurende 3 seconden en het lampje van de toets engine start/stop knippert gedurende 10 seconden.

Instrumentenpaneel (Superbeeld)

Controle zekering "BRAKE SWITCH" Wanneer de zekering van de remlichtschakelaar verwijderd wordt, verschijnt er gedurende 10 seconden een waarschuwing op het LCD-display.

Vervang de zekering door een nieuwe.

Als dat niet lukt, dan kunt u de motor starten door de startknop gedurende 10 seconden in te drukken in stand ACC.

Koppel verlaagd door oververhitting (T-GDI motor) Als de koelvloeistoftemperatuur hoger wordt dan 115ºC, wordt deze melding weergegeven en wordt het koppel gereduceerd om de motor te beschermen.

Zie ook:

Toyota Auris. Overzicht van functies
Met de cruise control kan een ingestelde snelheid worden vastgehouden zonder dat hiervoor het gaspedaal hoeft te worden bediend. Controlelampjes Cruise control-schakelaar Instellen van d ...

Opel Astra. Achteruitkijkcamera
De achteruitkijkcamera helpt de bestuurder bij het achteruitrijden door middel van een weergave van het gebied achter de auto. Het camerabeeld wordt getoond in de Colour-Info-Display. Waars ...

Modellen: