Ford Focus: Systeem rijstrookbewaking in- of uitschakelen - Systeem hulp bij blijven rijden op 
	rijstrook - Auto's met: Systeem hulp bij blijven rijden op rijstrook - Rijhulpmiddelen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Systeem rijstrookbewaking in- of uitschakelen

Systeem rijstrookbewaking in- of uitschakelen

Druk op de knop op de richtingaanwijzerhendel.

Instellingen systeem rijstrookbewaking

Het systeem heeft verschillende instellingen die kunt bekijken of aanpassen met behulp van het informatiedisplay.

N.B.: Het systeem onthoudt de laatstgekozen instelling. Als het systeem een MyKey detecteert, wordt de modus ingesteld op waarschuwing.

Waarschuwingsmodus

Geeft een trilling van het stuurwiel wanneer het systeem detecteert dat u onopzettelijk afwijkt van uw rijstrook.

Intensiteit instellen

Om de intensiteit van de trilling van het stuurwiel aan te passen, gebruikt u de bedieningstoetsen voor het informatiedisplay op het stuurwiel om het volgende te selecteren:

Menu-item Handeling
Bestuurdersas. Druk op de menutoets.
Lane Keeping System Druk op de OK-toets.
Intensiteit Druk op de OK-toets.Druk de wisseltoets omhoog of omlaag om de gewenste instelling te kiezen.Druk op de OK-toets.

N.B.: Deze instelling heeft geen invloed op de hulpmodus.

N.B.: Het systeem onthoudt de laatstgekozen instelling.

Hulpmodus

Geeft tijdelijk stuurassistentie naar het midden van de rijstrook wanneer het systeem detecteert dat u onopzettelijk afwijkt van uw rijstrook.

N.B.: Wanneer de hulpmodus is ingeschakeld en het systeem korte tijd geen stuuractiviteit detecteert, bijvoorbeeld dat u het stuur licht vasthoudt, waarschuwt het systeem dat u de handen op het stuurwiel moet houden.

Zie ook:

Citroen C4. Storingen
Als het storingslampje van de elektrische parkeerrem gaat branden in combinatie met één of meer controlelampjes uit de onderstaande tabel, zet de auto dan op een veilige plaats stil (vlakke onde ...

Toyota Auris. Instellen van de rijsnelheid
1. Schakel de schakelaar van de snelheidsbegrenzer in. Druk nogmaals op de schakelaar om de snelheidsbegrenzer uit te schakelen. 2. Accelereer of decelereer naar de gewenste snelheid en dr ...

Modellen: