Ford Focus: Systeem rijstrookbewaking in- of uitschakelen - Systeem hulp bij blijven rijden op 
	rijstrook - Auto's met: Systeem hulp bij blijven rijden op rijstrook - Rijhulpmiddelen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Systeem rijstrookbewaking in- of uitschakelen

Systeem rijstrookbewaking in- of uitschakelen

Druk op de knop op de richtingaanwijzerhendel.

Instellingen systeem rijstrookbewaking

Het systeem heeft verschillende instellingen die kunt bekijken of aanpassen met behulp van het informatiedisplay.

N.B.: Het systeem onthoudt de laatstgekozen instelling. Als het systeem een MyKey detecteert, wordt de modus ingesteld op waarschuwing.

Waarschuwingsmodus

Geeft een trilling van het stuurwiel wanneer het systeem detecteert dat u onopzettelijk afwijkt van uw rijstrook.

Intensiteit instellen

Om de intensiteit van de trilling van het stuurwiel aan te passen, gebruikt u de bedieningstoetsen voor het informatiedisplay op het stuurwiel om het volgende te selecteren:

Menu-item Handeling
Bestuurdersas. Druk op de menutoets.
Lane Keeping System Druk op de OK-toets.
Intensiteit Druk op de OK-toets.Druk de wisseltoets omhoog of omlaag om de gewenste instelling te kiezen.Druk op de OK-toets.

N.B.: Deze instelling heeft geen invloed op de hulpmodus.

N.B.: Het systeem onthoudt de laatstgekozen instelling.

Hulpmodus

Geeft tijdelijk stuurassistentie naar het midden van de rijstrook wanneer het systeem detecteert dat u onopzettelijk afwijkt van uw rijstrook.

N.B.: Wanneer de hulpmodus is ingeschakeld en het systeem korte tijd geen stuuractiviteit detecteert, bijvoorbeeld dat u het stuur licht vasthoudt, waarschuwt het systeem dat u de handen op het stuurwiel moet houden.

Zie ook:

Peugeot 308. Datum en tijd instellen
Touchscreen De datum en tijd kunnen worden ingesteld via het touchscreen tablet. Selecteer het menu " Configuratie ". Druk op de secundaire pagina op " Tijd/datum ". Selecteer " Tij ...

Opel Astra. Stop/Start-systeem
Het Stop/Start-systeem helpt brandstof besparen en uitlaatemissies beperken. Wanneer de omstandigheden het toelaten, schakelt het de motor uit van zodra de auto langzaam rijdt of stilstaat, bijv. ...

Modellen: