Ford Focus: Verzorging van banden - Wielen en 
banden - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Verzorging van banden

N.B.: Voorwielen links van de tekening afgebeeld.

Niet-directionele banden

Verzorging van banden

Directionele banden

Verzorging van banden

Om ervoor te zorgen dat de voor- en achterbanden van uw auto gelijkmatig slijten en langer meegaan, raden we aan dat u de banden van voor naar achter en omgekeerd verwisselt op regelmatige tijdstippen tussen 5.000km en 10.000km.

WAARSCHUWING

Zorg dat bij het parkeren de bandwangen nergens langsaf schuren.

Als u een stoeprand moet oprijden, doe het dan zo langzaam mogelijk en rijd zo mogelijk met de wielen onder een rechte hoek het trottoir op.

Controleer de banden regelmatig op scheuren, vreemde voorwerpen of onregelmatige slijtage van het loopvlak. Ongelijkmatige slijtage kan betekenen dat de wieluitlijning niet meer aan de specificaties voldoet.

Controleer iedere twee weken de bandenspanning (inclusief het reservewiel) wanneer de banden koud zijn.

Zomerbanden gebruiken

De originele banden van uw auto zijn ontworpen om de prestaties ervan te maximaliseren bij droog of nat zomerweer op de weg.Ze zijn niet ontworpen voor gebruik in de winter.Gebruik zomerbanden niet met sneeuwkettingen.

Gebruik van winterbanden Gebruik van winterbanden

We raden aan dat u winterbanden of banden voor alle weersomstandigheden met dit symbool gebruikt bij temperaturen van 7ºC of lager, of in sneeuw en ijs.

Pomp de winterbanden op tot de bandenspanning in de tabel met bandenspanning. Zie Bandenspanning.
Zie ook:

Peugeot 308. Lichtschakelaar
Met de lichtschakelaar kunt u de verlichting en signalering van de auto selecteren en inschakelen. Hoofdverlichting Uw auto is voorzien van verschillende verlichtingsfuncties: parkeerlicht: om ...

Ford Focus. Trekhaak - Auto's met: Afneembare trekhaak
WAARSCHUWINGOverschrijd het laagste nominaal vermogen voor uw auto of trekhaak niet. Als u uw auto of trekhaak overbelast, kan dit de stabiliteit en besturing van uw auto hinderen. Als u deze in ...

Modellen: