KIA Cee'd: 12V-aansluiting - Overige voorzieningen - Kenmerken van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: 12V-aansluiting

Overige voorzieningen

De 12 V-aansluiting is ontworpen om mobiele telefoons en andere apparaten die in de auto gebruikt kunnen worden, op te laden. Deze apparaten mogen niet meer dan 10 A afnemen als de motor draait.

OPMERKING
 • Gebruik de 12 V-aansluiting alleen als de motor draait en verwijder de plug van het apparaat na gebruik uit de aansluiting. Het gebruik van de 12 V-aansluiting gedurende langere tijd als de motor niet draait, kan ertoe leiden dat de accu te ver ontladen raakt.
 • Gebruik geen elektrische accessoires of apparatuur die meer verbruikt dan 12 V (10 A).

  Als u dat wel doet, kan er schade ontstaan aan de 12V-aansluiting of aan de bedrading van de auto.

 • Alleen voor het aansluiten van elektrische apparatuur die werkt op 12 V en een stroomverbruik heeft van maximaal 10 A.
 • Zet de airconditioning of de verwarming in de laagste stand als de 12 V-aansluiting gebruikt wordt.
 • Plaats het afdekkapje op de aansluiting wanneer deze niet wordt gebruikt.
 • Sommige elektronische apparaten die op de 12 Vaansluiting worden aangesloten, kunnen storingen veroorzaken.
  De problemen kunnen variëren van een slechte radio-ontvangst tot storingen in de elektronische systemen en apparaten in de auto.
 • Zorg ervoor dat elektrische apparaten goed zijn aangesloten.

  Anders kunnen storingen in elektrische systemen optreden.

 • Als u een elektrisch apparaat met een accu aansluit, kan er spanning van het elektrische apparaat op de aansluiting van de auto komen te staan, waardoor storingen in elektrische systemen kunnen optreden. Gebruik alleen elektrische apparaten die kunnen voorkomen dat stroom naar de auto wordt geleid.

WAARSCHUWING Steek geen vingers of vreemde voorwerpen (pen, enz.) in een 12Vaansluiting en raak de aansluiting niet aan met natte handen. U kunt geëlektrocuteerd worden of er kan brand ontstaan.

Aux-, USB- en iPod-aansluiting

Overige voorzieningen

U kunt de AUX-aansluiting gebruiken voor het aansluiten van een extern audioapparaat en de USB-aansluiting voor een apparaat met een USB-kabel of een USB-stick en de iPod-aansluiting om een iPod aan te sluiten.

AANWIJZING Als er een draagbaar audioapparaat op de elektrische aansluiting wordt aangesloten, is er tijdens het afspelen mogelijk ruis hoorbaar. Gebruik in dat geval de voedingsbron van het draagbare apparaat.

iPod is een handelsmerk van Apple Inc.

Zie ook:

Ford Focus. Benzine-deeltjesfilter
WAARSCHUWING Laat de motor niet stationair draaien of parkeer de auto niet op droge bladeren, droog gras of ander brandbaar materiaal. Het regeneratieproces werkt met bijzonder hoge uitlaat ...

Ford Focus. Trekken van een aanhanger - 5-deurs/Stationwagon
WAARSCHUWING Overschrijd 100km/h niet. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto en al dan niet dodelijke verwondingen.De bandenspanningen ach ...

Modellen: