Ford Focus: Handmatige regeneratie van roetfilter - Dieselroetfilter - Motoremissieregeling - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Handmatige regeneratie van roetfilter

WAARSCHUWING

Laat de motor niet stationair draaien of parkeer de auto niet op droge bladeren, droog gras of ander brandbaar materiaal. Het regeneratieproces werkt met bijzonder hoge uitlaatgastemperaturen en na het afzetten van de motor en tijdens en na regeneratie blijft de uitlaat een aanzienlijke hoeveelheid hitte uitstralen. Dit kan brandgevaar opleveren.

De normale bedrijfstemperatuur van het uitlaatsysteem is bijzonder hoog. Voer nooit werkzaamheden uit in de buurt van het uitlaatsysteem en probeer geen delen van het uitlaatsysteem te repareren voordat het uitlaatsysteem is afgekoeld. Wees bijzonder voorzichtig wanneer u werkzaamheden uitvoert in de buurt van de dieseloxidatiekatalysator of het roetfilter. Zelfs wanneer de motor nog maar kort in bedrijf is geweest, worden de dieseloxidatiekatalysator en het roetfilter al extreem heet. Ze blijven heet nadat u de motor uitschakelt.

Waarschuwingslamp roetfilter.

Indien het roetfilter bijna of volledig verzadigd is, wordt de waarschuwingslamp weergegeven om u aan te raden de handmatige regeneratie van het roetfilter te starten.

Voordat u handmatige regeneratie start, doet u het volgende:Handmatige regeneratie

Indien bij het gebruik van de auto de motor aanzienlijk veel stationair draait, de rijsnelheid vaak minder is dan 40km/h of veelvuldig korte afstanden worden gereden waarbij de motor niet volledig op bedrijfstemperatuur komt, kunt u met handmatige regeneratie de reiniging van het roetfilter starten wanneer de motor stationair draait.

Gebruik de handmatige regeneratiefunctie in de volgende situaties:N.B.: U kunt veranderingen in het geluid van de motor of uitlaat horen gedurende het regeneratieproces.

N.B.: Tijdens regeneratie bij een laag toerental of stationaire motor kan een hete metaalachtige lucht worden geroken en is wellicht een klikkend metaalachtig geluid hoorbaar.Dit wordt veroorzaakt door de tijdens het regeneratieproces bereikte hoge temperaturen. Dit is normaal.

Zie ook:

Peugeot 308. Zitplaatsen geschikt voor ISOFIX-kinderzitjes
Overeenkomstig de Europese wetgeving geeft het overzicht de mogelijkheden aan voor het bevestigen van een ISOFIX-kinderzitje op een plaats in de auto voorzien van ISOFIX-bevestigingen. Bij univer ...

KIA Cee'd. Kinderslot op portierslot achter (5-deurs en stationwagen)
Het kinderslot zorgt ervoor dat kinderen de achterportieren niet per ongeluk van binnenuit kunnen openen. Schakel het kinderslot altijd in als u gaat rijden met kinderen. 1.Open de achterkl ...

Modellen: